Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος. 

Καλεί σε προκαταρκτική εξέταση, με βάση εισαγγελική παραγγελία, τον εκπαιδευτικό συνδικαλιστή Παύλο Αντωνόπουλο, μέλος του Συντονισμού για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό Εργατικών Σωματείων, Φοιτητικών Συλλόγων και Συλλογικοτήτων, μέλος του ΔΣ της Ε' ΕΛΜΕ και του ΔΣ του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ, με κατηγορίες για διασπορά ψευδών ειδήσεων και για διέγερση.

Είναι φανερή η προσπάθεια ποινικοποίησης της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
 Η κυβέρνηση θέλει να φιμώσει όποιον βρίσκεται απέναντι στα σχέδιά της για την εφαρμογή της συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία που περιλαμβάνει απελάσεις, επαναπροωθήσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης, φυλακίσεις.

Η ανάπτυξη της αλληλεγγύης των λαών την φοβίζει.
Οι πεινασμένοι, ταλαιπωρημένοι απελπισμένοι πρόσφυγες αποτελούν καζάνι που βράζει και η κυβέρνηση θέλει να ξεμπερδέψει μια και καλή με το θέμα.
Γι’ αυτό οι αλληλέγγυοι την ενοχλούν. Ετσι θα ανακηρυχθούν παράνομοι με τη μέθοδο της συκοφάντησης, της διαστρέβλωσης, του εκφοβισμού!
Τι ειρωνεία!!
Αυτοί που ξεπουλάνε λιμάνια, αεροδρόμια, όλο τον δημόσιο  πλούτο χώρας, αυτοί που υπογράφουν την καταδίκη του λαού και των φτωχών, αυτοί που συμπράττουν με το καπιταλισμό αυτοί οι ίδιοι πολεμάνε την αλληλεγγύη και την προσπάθεια ενημέρωσης των κατατρεγμένων.

Το Κίνημα Δεν Πληρώνω, που έχει γνωρίσει από πρώτο χέρι τις διώξεις του αστικού κράτους για την στάση έμπρακτης αλληλεγγύης στο πλευρό τόσο των φτωχοποιημένων ελλήνων όσο και των προσφύγων και των μεταναστών,   στέκεται δίπλα στον Παύλο Αντωνόπουλο και καταδικάζει τις πρακτικές εκφοβισμού και συκοφάντησης που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να διασπάσει το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.


ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ
www.kinimadenplirono.eu
Καυτατζόγλου 8 - Αθήνα
  • Blogroll

  • Blog Archive