Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Επιμελητήριο Λακωνίας : “Υψηλά τα διόδια στο τμήμα Λεύκτρο – Σπάρτη”

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Σάββατο, Μαΐου 21, 2016
Θα θέλαμε να επισημάνουμε στο Επιμελητήριο Λακωνίας και σε όλους τους Λάκωνες, ότι δεν ιδρώνει το αυτί των κυβερνώντων και των μεγαλοεργολάβων από ανακοινώσεις.
Αν θέλουν να επιτύχουν κάτι πρέπει να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις προς την κατεύθυνση της κατάργησης όλων των διοδίων και όχι μόνο της περιοχής τους.
Οι δρόμοι αυτοί φτιάχτηκαν με το αίμα και τον ιδρώτα του ελληνικού και των ευρωπαϊκών λαών.
Απλά βρέθηκαν κάποιοι διαπλεκόμενοι που στήσαν τις παράγκες είσπραξης διοδίων και αφαιμάσουν τους περαστικούς οδηγούς.

Κίνημα Δεν Πληρώνω
www.oxidiodia.gr

Παρακάτω η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Λακωνίας:...


Το Επιμελητήριο Λακωνίας και όλοι οι Λάκωνες χαιρετίσαμε με ικανοποίηση το νέο οδικό τμήμα Λεύκτρου – Σπάρτης το οποίο φέρνει το νομό μας πιο κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα.

 Με τις νέες σύγχρονες οδικές υποδομές θα δοθεί η δυνατότητα στην Λακωνία – η οποία βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης και αποτελείται κυρίως από δυσπρόσιτες περιοχές – να αναπτυχθεί εμπορικά και τουριστικά διότι διευκολύνεται η σύνδεσή της με τους διεθνείς άξονες και τα αεροδρόμια.

Ωστόσο, διαφαίνεται ελάχιστη η χρήση των νέων αυτών οδικών υποδομών λόγω του υψηλού κόστους των διοδίων. Οι οδηγοί, προκειμένου να κάνουν χρήση του νέου αυτοκινητόδρομου, καταβάλουν δύο επιπλέον διόδια (Μεγαλόπολης και Πετρίνας) συνολικού κόστους 4,75 ευρώ για απλή μετάβαση.

Στην περίπτωση δε των οχημάτων μεταφορών αυξάνεται κατά πολύ το κόστος μεταφοράς των προϊόντων.  Σε συνδυασμό με τα υφιστάμενα διόδια προς Αθήνα αλλά και λαμβάνοντας υπόψη ότι η κατανάλωση της βενζίνης αυξάνεται λόγω περισσότερων χιλιομέτρων, ο νέος αυτοκινητόδρομος δεν αποτελεί την αναμενόμενη επιλογή, αφήνοντας τη Λακωνία και πάλι απόμακρη από σημαντικές πόλεις.

Με δεδομένη την αύξηση των διελεύσεων – και άρα αύξηση των εσόδων – στην  περίπτωση μείωσης της τιμής των διοδίων, παρακαλούμε όπως επανεξετάσετε το θέμα δίνοντας τη δυνατότητα στον νέο αυτοκινητόδρομο να καταστεί πρώτη επιλογή, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη της οικονομίας στο νομό μας.
  • Blogroll

  • Blog Archive