Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Φλέγεται η Γαλλία. Πρωτοφανής σιωπή των μέσων ενημέρωσης του κόσμου

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Τρίτη, Μαΐου 17, 2016
Εν μέσω Eurovision και δημοσιευμένων τέλειων γλουτών περνάει από το τιέλ μου σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα η νέα Γαλλική Επανάσταση....


Φλέγεται ολόκληρη η Γαλλία με πρωτοφανείς εξεγέρσεις κατά της λιτότητας, οι οποίες φαίνονται ότι κορυφώνονται. Οδομαχίες, σκληρές συγκρούσεις με την Αστυνομία και απαγόρευση κυκλοφορίας συνθέτουν ένα σκηνικό άνευ προηγουμένου.

Υπάρχουν πλέον ανοιχτά καταγγελίες ότι το Facebook φιλτράρει ειδήσεις. Τα διεθνή μέση τηρούν πρωτοφανή σιγή. Τι ακριβώς φοβούνται? Στην Αγγλία το θέμα του Brexit αρχίζει να φουντώνει με δις να ξοδεύονται για την αποτροπή του.


Διαδηλωτές πυρπόλησαν τράπεζες, κτίρια και αυτοκίνητα, επιτέθηκαν σε αστυνομικά τμήματα ενώ την εμφάνισή τους έκαναν τα κανόνια νερού και τα δακρυγόνα. Έχουμε δημοκρατία στην Ευρώπη. Το κράτος οφείλει απλά να δροσίζει και να φροντίζει για το τακτικό λούσιμο των πολιτών του. Όλα στραβά τα βλέπετε πια.

Η γαλλική κοινωνία «βράζει» με αφορμή το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Φ. Ολάντ το οποίο προβλέπει περισσότερες ώρες εργασίας και χαμηλότερους μισθούς, μέχρι 60 ώρες εργασίας. Επίσης ο Ολάντ εισάγει την υποχρεωτική σίτιση με ρύζι στους εργασιακούς χώρους ώστε η Γαλλία επιτέλους να γίνει μια σύγχρονη παραγωγική χώρα κατά τα πρότυπα της Κίνας. Όσο για τις πάνες που έχουν εισάγει στην Αμερική επιφυλάσσεται.

Μετά από μια νύχτα επεισοδίων στη Ρεν, οι αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους της πόλης να μείνουν στα σπίτια τους! Επίσης επειδή είχε παραγίνει το κακό με τα ξέκωλα Γαλλιδούλες άδραξε την ευκαιρία να επιβάλει και τη χρήση μπούρκας στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα φιλίας προς τους ισλαμιστές αδερφούς.

Η «απαγόρευση κυκλοφορίας» έρχεται καθώς σήμερα αναμένονται νέες διαδηλώσεις στην πόλη. Οι νοικοκυρές θα πρέπει να μείνουν στην κουζίνα σύμφωνα με νέο διάταγμα για να στρώσει το πεπτικό του συζύγου από τις μαλακίες που τρώει όλο αυτόν το καιρό απόξω.

Μάλιστα, εκτιμάται πως στους δρόμους θα βρεθούν χιλιάδες διαδηλωτές για να διαμαρτυρηθούν κατά της αστυνομικής βίας. Στην Ελλάδα οι αστυνομικοί είναι φίλοι μας οπότε τέτοιου είδους λαϊκίστικες εκδηλώσεις δεν απαιτούνται.

Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν σε Παρίσι, Τουλούζ, Ρεν, Ναντ… Σε ένδειξη συμπαράστασης στο χειμαζόμενο Γαλλικό λαό στην Ελλάδα αναμένονται εκατοντάδες εξαγριωμένοι πολίτες στο Μπαϊρακτάρη για σουβλάκια.

Κάποια στιγμή όλοι θα κατεβούμε στους δρόμους. Δεν αναφέρομαι μόνο στην Ελλάδα. Το σύστημα των μπάνκστερς δεν θα λειτουργεί ακόμα για πολύ. Η κρίση του ’29 θα μοιάζει με σχολική εκδρομή.

Μπράβο στους Γάλλους. Δείχνουν τουλάχιστον να έχουν λίγη αξιοπρέπεια ακόμα και αν δεν καταφέρουν τίποτα.








tomsnews
  • Blogroll

  • Blog Archive