Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Υπαξιωματικοί κοπρίζουν και κλωτσούν φαντάρο: Νέες καταγγελίες για το Στρατόπεδο 543 στην Αντιμάχεια της Κω

Νέες καταγγελίες έφτασαν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από την εν λόγω μονάδα.

Η προηγούμενη επιστολή από γονείς που αναφέρεται σε περιστατικό στο οποίο Αρχιλοχίας κλωτσά φαντάρο επιβεβαιώνεται μετά την....
σχετική ανακοίνωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.

Η βάρβαρη επίθεση σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης με όπλα, τη πρώτη βδομάδα της εκπαίδευσης για μπερέ. Όταν ο Αρχιλοχίας κλώτσησε τον συνάδελφο, έγινε αντιληπτός από τον Λοχαγό ο οποίος τον επέπληξε λέγοντας: «τι κάνεις εκεί»..

Τίποτε περισσότερο.
Όμως το επικίνδυνο και σοβαρό αυτό παράπτωμα είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Άλλες καταγγελίες αναφέρονται σε Μόνιμο Λοχία ο οποίος έχει σύστημα να κοπρίζει –ναι καλά ακούσατε» - στις τουαλέτες μόλις τελειώσουν οι καθαριότητες, για να εκθέσει τους φαντάρους που έχουν αναλάβει την συγκεκριμένη αγγαρεία. Στην συνέχεια τους ζητά το λόγο, επιδιώκει να τους εκθέσει, επιφέροντας την τιμωρία τους! Όλα αυτά είναι γνωστά μεταξύ των στρατευμένων και επαναλαμβάνονται από Σειρά σε Σειρά.
Αυτά συμβαίνουν στο Στρατόπεδο 543 στην Αντιμάχεια στην Κω.
Περιμένοντας την αντίδραση της μονάδας και του ΓΕΣ, θυμίζουμε
προηγούμενη ανακοίνωση μας:
Ανήσυχοι είναι οι γονείς με τα όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο στην Κω.
Όπως μας καταγγέλλουν, κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης, λίγες μέρες πριν από το Πάσχα, Αρχιλοχίας κλώτσησε στο κεφάλι στρατιώτη.
Το βάρβαρο αυτό περιστατικό έγινε αντιληπτό από τον Λοχαγό που επέβλεπε την εκπαίδευση, ο οποίος περιορίστηκε να κάνει συστάσεις στον Λοχία.
Εμείς ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχουμε να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα:
1. Το ξέρει αυτό το γεγονός ο διοικητής;
2. Αν δε τον ξέρει και το πληροφορήθηκε μέσω της ανακοίνωσης μας τι πρωτοβουλίες θα πάρει για να εφαρμόσει τον Νόμο, τον Κανονισμό και να υπερασπίσει τους Φαντάρους;
3. Αλήθεια, στην ίδια συγκάλυψη θα προχωρούσαν αν πρωταγωνιστής του άθλιου επεισοδίου ήταν κάποιος συνάδελφος στρατιώτης; Ή μήπως τα στελέχη που καταπιέζουν τους συναδέλφους επενδύουν στην αίσθηση που καλλιεργούν στους υφισταμένους ότι δε θα βρουν το δίκιο τους και στην κάλυψη που τους παρέχουν οι διοικήσεις των μονάδων;
4. Έχουν άραγε αναλογιστεί τι θα συνέβαινε αν οι φαντάροι δεν συγκρατούσαν τα νεύρα τους και ανταπέδιδαν τη βίαιη ενέργεια του Αρχιλοχία; Τότε θα περιορίζονταν σε συστάσεις ή θα τσουβάλιαζαν τα παιδιά σε κανένα Στρατοδικείο;
5. Για την ακραία, επικίνδυνη και εξοργιστική αυτή πράξη βαρβαρότητας του στελέχους το ΓΕΣ, ο Αντιστράτηγος Τελλίδης και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος τι πρόκειται να πράξουν;
Εμείς θυμίζουμε ότι πολύ πρόσφατα σε μια προειλημμένη δικαστική απόφαση, η αστική δικαιοσύνη καταδίκασε με 2 χρόνια φυλάκιση μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ γιατί αποκάλυψε τα καψόνια που γίνονται στον Ελληνικό Στρατό.
Ο Στρατός άλλαξε μας έλεγαν..
Δεν γίνονται πια καψόνια στις Ένοπλες Δυνάμεις…
Ας αναλογιστούν επομένως μερικοί ότι πίσω από τον πολιτικό καιροσκοπισμό της πολιτικής δίωξης στο Κίνημα των Φαντάρων, κρύβεται η βαθιά τους ενοχή για τη βαρβαρότητα, την καταπίεση και εκμετάλλευση που βιώνουν οι νέοι στον Στρατό.
Ας αναλογιστούν ότι με τις αποφάσεις αυτές του Υπουργείου Άμυνας, του στρατιωτικού και δικαστικού κατεστημένου συντηρούν, αναπαράγουν και οξύνουν τη Μαυρίλα του Παραλόγου της θητείας.
Η «εξόντωση» όμως της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και των αντιστάσεων των στρατευμένων είναι απαραίτητοι όροι για να τσακίσουν τους φαντάρους σωματικά-πνευματικά-ψυχολογικά.
Ώστε να προχωρήσουν ανεμπόδιστα στην εφαρμογή της Μνημονιακής ταξικής-αστικής τους πολιτικής, στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και στην Μετατροπή του Στρατού σε Δύναμη καταστολής του αγωνιζόμενου εργαζόμενου λαού.
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη..

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

diktiospartakos.blogspot.com

  • Blogroll

  • Blog Archive