Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας, σημειώθηκαν την Τρίτη σε πολλές πόλεις της Γαλλίας, στην έκτη ημέρα κινητοποιήσεων, εναντίον του νέου εργασιακού νόμου καθώς επτά συνδικάτα κάλεσαν...
τον κόσμο σε διήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων, παρά τις απαγορεύσεις, που είχαν εξαγγείλει οι αρχές. Απεργίες έχουν εξαγγελθεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς για όλη την εβδομάδα.

«Όταν δεν μας ακούνε, πρέπει να τους κάνεις να σε ακούνε» δήλωσε ο Φιλίπ Μαρτινέζ, επικεφαλής του συνδικάτου CGT.
Στο Παρίσι, 11.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας για να διαδηλώσουν κατά του νόμου για τα εργασιακά. Επεισόδια ξέσπασαν όταν η αστυνομία απάντησε με χρήση δακρυγόνων στις ρίψεις αντικειμένων από τους διαδηλωτές, ενώ τα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας δεν φάνηκαν ικανά να εμποδίσουν την κλιμάκωση της έντασης. 12 άνθρωποι συνελήφθησαν.
Στη Λυών, και σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Figaro, πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, όταν σημειώθηκαν ταραχές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών που προσπαθούσαν να διαλύσουν το συγκεντρωμένο πλήθος.
Στη Τουλούζη, διαδηλωτές επιτέθηκαν εναντίον του πολιτικού γραφείου ενός Σοσιαλιστή, ενώ στη Νάντη οι δυνάμεις επιβολής της τάξης απώθησαν το πλήθος κάνοντας χρήση αντλιών νερού υπό πίεση.
Σύμφωνα με τις αρχές, στο σύνολο, διαδήλωσαν την Τρίτη 68.000 άνθρωποι σε όλη την Γαλλία -56.300 στην επαρχία- ενώ οι συλληφθέντες έφτασαν τους 87.
Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, Liberation, Le Figaro
Φωτογραφία: Le Figaro – Lionel Bonaventure/AFP
  • Blogroll

  • Blog Archive