Κυριακή 26 Ιουνίου 2016

ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ... ΑΝΑΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ, ΣΤΟΝ ΑΝΙΣΟΠΕΔΟ ΚΟΜΒΟ  ΒΑΡΥΜΠΟΜΠΗΣ!!
ΚΥΡΙΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΠΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΨΕΤΕ ΑΒΓΑ!
ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. 
ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ.

Σε όλες τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις των δημοτικών φορέων σε όλη την Ελλάδα,  η κατάληξη ήταν μετά από μερικές τουφεκιές στον αέρα, να βάλουν την ουρά στα σκέλια και να προσπαθήσουν να διορίσουν κάποιους ημέτερους στις εταιρίες των μεγαλοεργολάβων που εκμεταλλεύονται τα διόδια. Ελπίζουμε να μην έχουμε τα ίδια και σε αυτή την περίπτωση.
Αν οι πολίτες δεν αποφασίσουν να αυτοοργανωθούν μέσα από Επιτροπές αγώνα, δυστυχώς δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα.
Σε αυτή την κατεύθυνση αγωνίζεται το Κίνημα Δεν Πληρώνω και καλεί τους πολίτες να συστρατευθούν μαζί του

Η είδηση:...



Μετά από πρόσκληση της Δημοτικής Παράταξης «Συμμαχία για τον Πολίτη» πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 στο Κοινοτικό Κατάστημα Σταμάτας συνάντηση των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Διονύσου με θέμα την εγκατάσταση Διοδίων στον Α/Κ Αγίου Στεφάνου.

Στην εν λόγω συνάντηση συμμετείχε ο Δήμαρχος Διονύσου κύριος Ζαμάνης Διονύσης καθώς και οι:
· Από τη Δημοτική Παράταξη «Ενωτική Πρωτοβουλία» ο κύριος Καλαφατέλης Γιάννης με Στελέχη της Παράταξης.
· Από τη Δημοτική Παράταξη «Δημοκρατική Ανατροπή Διονύσου» ο κύριος Ζυγούνας Γιώργος με στελέχη της Παράταξης.
· Από τη Δημοτική Παράταξη «Συμμαχία για τον Πολίτη» ο κύριος Βορριάς Παναγιώτης με στελέχη της Παράταξης.
· Δημοτικοί Σύμβουλοι των προαναφερόμενων Δημοτικών Παρατάξεων
· Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σταμάτας κύριος Πέππας Βαγγέλης
· Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΑ κύριος Μανδάλακας Δημήτρης
· Ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικό και Πολιτιστικού Συλλόγου Διονύσου κύριος Μπομπής Κώστας.
· Πολίτες και Δημότες του Δήμου Διονύσου.
Η διαδικασία περιελάμβανε μια εμπεριστατωμένη ενημέρωση των παρευρισκομένων για το ιστορικό των διοδίων από το 2007 μέχρι και σήμερα ακολούθησαν συζήτηση και τοποθετήσεις.
Τα ομόφωνα συμπεράσματα – θέσεις της δια-παραταξιακής αυτής συνάντησης συνοψίζονται ως εξής:
1. Απορρίπτεται κάθε σκέψη εγκατάστασης διοδίων στους Α/Κ Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης. Οποιαδήποτε προσπάθεια τοποθέτησης των με όποιο αντάλλαγμα και αν προσφερθεί δεν γίνεται αποδεκτό και αποτελεί «casus belli» για τους Πολίτες της περιοχής.
2. Συστήνεται δια-παραταξιακή επιτροπή με σκοπό την παρακολούθηση της πορείας εγκατάστασης των διοδίων αλλά και την παροχή όποιας βοήθειας ήθελε ζητηθεί από τη Διοίκηση του Δήμου.
3. Προτείνεται στη Διοίκηση του Δήμου και στον κύριο Δήμαρχο:
a. Άμεση και εντός των προσεχών ημερών συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών. Σε διαφορετική περίπτωση θα επιδιωχθεί η συνάντηση των μελών της δια-παραταξιακής επιτροπής με τον κύριο Υπουργό.
b. Τη σύγκλιση, εντός της προσεχούς εβδομάδας, έκτακτου Συμβουλίου σε κάθε μια Δημοτική Ενότητα με μοναδικό θέμα την εγκατάσταση των διοδίων.
4. Με ευθύνη της δια-παραταξιακής επιτροπής αλλά και της Δημοτικής Αρχής, αν το επιθυμεί, θα οργανωθούν σε κάθε μια Δημοτική Ενότητα ανοικτές συγκεντρώσεις Συλλόγων, Φορέων και Πολιτών στις οποίες θα αναπτυχθούν οι δυσμενείς για την περιοχή μας επιπτώσεις από την εγκατάσταση των διοδίων. Μετά το πέρας των συγκεντρώσεων αυτών θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Στέφανο η τελική συνάντηση – συγκέντρωση όλων των κατοίκων, συλλόγων και φορέων του Δήμου Διονύσου.
5. Εκτιμήθηκε, ότι ο χρόνος για μία στοιχειώδη και ικανοποιητική ενημέρωση του Πολιτών είναι ελάχιστος, η προτεινόμενη για τις 6 ή 7 Ιουλίου 2016 συγκέντρωση στον Α/Κ Βαρυμπόμπης δεν θα έχει επιτυχία και γι΄αυτό θα ήταν προτιμότερο να αναβληθεί. Η νέα ημερομηνία πραγματοποίησής της να επανεκτιμηθεί μόλις γίνουν οι κατά δημοτική ενότητα ενημερώσεις.
6. Ορίζεται ο κύριος Σαρρής Αντώνης σαν εκπρόσωπος της για τις επαφές με τη Διοίκηση του Δήμου και τον κύριο Δήμαρχο.

πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive