Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Μπορεί η Γαλλία να είναι αυτή τη στιγμή η πλέον φρουρούμενη χώρα της Ευρώπης, με χιλιάδες αστυνομικούς να έχουν ξεχυθεί στους δρόμους για να εγγυηθούν την ασφάλεια του Euro 2016, ωστόσο ήταν ένας αστυνομικός που έπεσε το βράδυ της Δευτέρας νεκρός από το μαχαίρι άνδρα που φέρεται να ήταν μαχητής του Ισλαμικού Κράτους.
Ένας 42χρονος αξιωματικός της αστυνομίας δολοφονήθηκε από...
έναν άνδρα που του κατάφερε πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι χθες βράδυ, μπροστά στο σπίτι του στο προάστιο Ιβλίν, κοντά στο Παρίσι.
Στη συνέχεια ο δράστης οχυρώθηκε μέσα στο σπίτι του θύματος, κρατώντας ομήρους την οικογένεια του και σκοτώνοντας στη συνέχεια και τη σύζυγο του άτυχου αστυνομικού.
Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο δράστης κραύγασε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» όταν επιτέθηκε στον αστυνομικό, ενώ κατά συγκλίνουσες πηγές, ο άνδρας υποστήριξε ότι ανήκει στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κατά τη διάρκεια συνομιλίας με διαπραγματευτή της αντιτρομοκρατικής.
Άνδρες της ομάδας RAID των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας επενέβησαν στο σημείο, μπαίνοντας στο σπίτι που ο δράστης κρατούσε υπό ομηρία την οικογένεια και σκότωσαν τον φερόμενο ως τζιχαντιστή, βρίσκοντας νεκρή την γυναίκα του αστυνομικού αλλά σώο τον τρίχρονο γιο του ζευγαριού.
Η έρευνα για την υπόθεση ανατέθηκε στην αντιτρομοκρατική υποδιεύθυνση της γαλλικής εισαγγελίας.
Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε το ΙΚ, μέσω μιας ανάρτησης του πρακτορείου ειδήσεων Άμακ, που πρόσκειται στους τζιχαντιστές, στον ιστότοπό του.
«Θα χυθεί άπλετο φως» στην «ακριβή φύση» αυτής της «φρικιαστικής τραγωδίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αναφερόμενος στην επίθεση, προσθέτοντας ότι θα έχει μια συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερωθεί για την πορεία της έρευνας.
Η επίθεση σημειώθηκε δύο ημέρες μετά το μακελειό στο Ορλάντο των ΗΠΑ, όπου 50 άνθρωποι έπεσαν νεκροί και άλλοι 53 τραυματίστηκαν σε ένα γκέι κλαμπ από τα πυρά ενός Αμερικανού αφγανικής καταγωγής.
  • Blogroll

  • Blog Archive