Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως εντόπισε νεκρό τον δράστη της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο του Μονάχου, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον εννέα άτομα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Ανατρέποντας την αρχική ενημέρωση
πως οι δράστες της επίθεσης ήταν τρεις, η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο νεκρός είναι ο μοναδικός δράστης. Πρόκειται για έναν 18χρονο Ιρανογερμανό. Άγνωστα παραμένουν ακόμη τα κίνητρα της επίθεσης.

Ο δράστης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας αυτοκτόνησε. Η σορός του εντοπίστηκε σε γειτονικό δρόμο του εμπορικού κέντρου και όχι σε απόσταση ενός χιλιομέτρου, όπως είχε αρχικά δημοσιευθεί στα γερμανικά ΜΜΕ.

Μετά την ανακοίνωση του εντοπισμού της σορού του δράστη, η αστυνομία ανακοίνωσε πως η επιχείρηση ολοκληρώθηκε και σήμανε τη λήξη του συναγερμού. Η κυκλοφορία σταδιακά αποκαθίσταται και τα μέσα μαζικής μεταφοράς επαναλειτουργούν.

«Εντοπίστηκε ένας άνδρας που αυτοκτόνησε. Υποθέτουμε πως είναι ο μόνος δράστης», έγραψε στο μήνυμά της στο Twitter η γερμανική αστυνομία, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο αρχηγός της αστυνομίας του Μονάχου επιβεβαίωσε πως ο δράστης ήταν τελικά μόνο ένας.

Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας ο δράστης ζούσε στο Μόναχο, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει από πότε. Σχετικά με το ενδεχόμενο σύνδεσής του με το Ισλαμικό Κράτος, τόνισε πως δεν είναι γνωστό κάτι τέτοιο και θα πρέπει να διερευνηθεί. Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε πως ο δράστης είναι ο άνδρας που εμφανίζεται σε βίντεο στην ταράτσα του πάρκινγκ του εμπορικού κέντρου να δηλώνει Γερμανός και να βρίζει τους Τούρκους και τους ξένους, κάτι που δήλωσαν και οι αυτόπτες μάρτυρες.

Ο αρχηγός της αστυνομίας σημείωσε πως οι έρευνες για τα κίνητρα του δράστη είναι σε εξέλιξη. «Πρέπει να επικοινωνήσουμε με τον περίγυρό του και να ερευνήσουμε το περιβάλλον που ζούσε προτού μπορέσουμε να καταλάβουμε κατά πόσο κατελήφθη από αμόκ ή είχε τρομοκρατικά κίνητρα», είπε και πρόσθεσε: «Είναι νωρίς για συμπεράσματα».

Για την επίθεση σημείωσε πως ο δράστης ξεκίνησε να πυροβολεί από το ταχυφαγείο, έξω από το εμπορικό κέντρο, στιγμή που επίσης έχει καταγραφεί σε βίντεο, και συνέχισε προς το εμπορικό κέντρο, προτού τελικά αυτοκτονήσει.


Πηγή: tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive