Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Τριήμερη αναβολή για τους 8 Τούρκους συλληφθέντες στην Αλεξανδρούπολη

Posted by ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ Δευτέρα, Ιουλίου 18, 2016
Στο μονομελές πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης με την αυτόφωρη διαδικασία προσήχθησαν σήμερα το μεσημέρι οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που μπήκαν στη χώρα μας με ελικόπτερο το Σάββατο ζητώντας πολιτικό άσυλο.
Οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί έλαβαν τριήμερη αναβολή.
Aμέσως μετά την προσαγωγή τους στο δικαστήριο, οι 8 στρατιωτικοί θα ...
παρουσιαστούν ενώπιον της υπηρεσίας ασύλου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου συνέντευξή τους.
Οι οκτώ κρατούμενοι, κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα, οι επτά για ηθική αυτουργία στην παράνομη πτήση και ο πιλότος για εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο.
«Δεν θα προέτρεχα ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι να επιστρέψει τους 8. Πρέπει να ακολουθηθεί το ελληνικό και διεθνές δίκαιο. Το αντιμετωπίζουμε ως ένα γεγονός προς επίλυση», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σήμερα το πρωί
Οι Τούρκοι στρατιωτικοί, πλήρωμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου που προσγειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»,της πρωτεύουσας του Έβρου, παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο στην προσπάθειά τους να διαφύγουν τις συλλήψεις που ακολούθησαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Οι 8 κατηγορούμενοι αρνούνται ότι είχαν συμμετοχή ή γνώριζαν οτιδήποτε για το πραξικόπημα.
 Υπενθυμίζεται ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι εξετάζει την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους υπαίτιους του πραξικοπήματος.
  • Blogroll

  • Blog Archive