Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Μια μέρα πριν επιχειρήσει να παραδώσει σε έναν Ιάπωνα βουλευτή μια επιστολή με την οποία προσφερόταν να σκοτώσει εκατοντάδες ανθρώπους με αναπηρία, ο ύποπτος για τη χειρότερη ομαδική δολοφονία εδώ και δεκαετίες στη χώρα είχε γράψει στο Twitter: «Δεν ξέρω αν είναι σωστό, όμως η δράση είναι ο μόνος τρόπος».


Στην επιστολή του ο Ουεμάτσου υποσχόταν ότι οι εκτελέσεις των ασθενών θα είναι γρήγορες, ότι δεν θα πειράξει το προσωπικό και ότι ελπίζει ότι θα κριθεί αθώος γιατί θα του αναγνωριστεί ότι έχει το ακαταλόγιστο.

Μιλώντας  δε, σε αστυνομικούς,  ο Ουεμάτσου είχε πει επίσης ότι θα σκότωνε πολλούς ανθρώπους με αναπηρίες αν η κυβέρνηση ενέκρινε τη δράση του αυτή.

Στις 19 Φεβρουαρίου αποφασίστηκε ο ακούσιος εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική, καθώς εκφράζονταν φόβοι ότι θα έβλαπτε άλλους ανθρώπους, είπε ένας αξιωματούχος της πόλης Σαγκαμιχάρα.

Από τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε διαπιστώθηκε ότι έκανε χρήση μαριχουάνας και έπασχε από παράνοια, μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NHK.

«Εθελοντική παραίτηση από την εταιρεία μου. Μπορεί να συλληφθώ«, έγραψε την ίδια ημέρα στο Twitter.

Μόλις 12 ημέρες αργότερα, στις 2 Μαρτίου, οι γιατροί έκριναν ότι η κατάστασή του είχε βελτιωθεί τόσο που μπορούσαν να του δώσουν εξιτήριο.

Μετά την επίθεση της 22ας Ιουλίου στο Μόναχο της Γερμανίας, ο Ουεμάτσο ανάρτησε μια φωτογραφία στην οποία δύο Ιάπωνες κρατούν πιστόλια-παιχνίδια και έγραψε: «Όχι στα όπλα, Ναι στα παιχνίδια» και «Πυροβολισμοί στη Γερμανία την ίδια ώρα – είναι διασκεδαστικό αν είναι παιχνίδι».

Περίπου την ώρα που εξαπέλυσε τη δική του επίθεση, τα ξημερώματα της Τρίτης, στον λογαριασμό του υπήρχε η φωτογραφία ενός νεαρού με κόκκινη γραβάτα, πουκάμισο και σακάκι. Το μήνυμά του: «Εύχομαι παγκόσμια ειρήνη. Πανέμορφη Ιαπωνία!!!!».

Η ιαπωνική αστυνομία δεν έχει κάνει ακόμη κανένα σχόλιο αναφορικά με τα κίνητρα της ομαδικής δολοφονίας, η οποία έχει σοκάρει την Ιαπωνία, μια χώρα που έχει έναν από τους χαμηλότερους δείκτες εγκληματικότητας παγκοσμίως και όπου οι μαζικοί φόνοι αποτελούν σπάνιο φαινόμενο.


Πηγή: tvxs

  • Blogroll

  • Blog Archive