Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στη Γαλλία, το οποίο πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων και διαδηλώσεων τους τελευταίους μήνες στην χώρα, θεωρήθηκε σήμερα ως οριστικά εγκεκριμένο, καθώς δεν κατατέθηκε καμία πρόταση μομφής
στην Εθνοσυνέλευση εναντίον της κυβέρνησης, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Κλοντ Μπαρτολόν.

Ο σοσιαλιστής Πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς χαιρέτισε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter «ένα μεγάλο βήμα για τη μεταρρύθμιση της χώρας μας: περισσότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, μεγαλύτερες προοπτικές για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, περισσότερες θέσεις εργασίας».

Ωστόσο η δεξιά αντιπολίτευση όπως και τα ακροαριστερά κόμματα ανακοίνωσαν ότι θα προσφύγουν στο Συνταγματικό Συμβούλιο όπου θα θέσουν θέμα εγκυρότητας του νόμου. Από την πλευρά τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προκήρυξαν νέες κινητοποιήσεις την 15η Σεπτεμβρίου.

Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ – ΜΠΕ, επικαλέστηκε χθες τις ειδικές εξουσίες που του δίνει το Σύνταγμα της χώρας για να περάσει τον αμφιλεγόμενο νόμο για τις εργασιακές σχέσεις από την Εθνοσυνέλευση χωρίς ψηφοφορία.

Σε μια αίθουσα σχεδόν άδεια από βουλευτές, ο Μπαρτολόν επιβεβαίωσε σήμερα ότι καμία πρόταση μομφής δεν κατατέθηκε κι ότι το νομοσχέδιο θεωρείται πλέον οριστικά εγκεκριμένο.

Πηγή: ergasianews.gr

  • Blogroll

  • Blog Archive