Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Η πρωτοφανής παρέμβαση της Κομισιόν στην υπόθεση Γεωργίου – ΕΛΣΤΑΤ συνεχίζει να δημιουργεί αναταράξεις στο εσωτερικό της χώρας με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να καταγγέλλει «αλλοδαπά και ημεδαπά κέντρα εξουσίας» για σειρά «ανεπίτρεπτων και εξωθεσμικών παρεμβάσεων».
Η ΕΔΕ επισημαίνει ότι ...
οι εν λόγω παρεμβάσεις δεν πρόκειται, ωστόσο, να επηρεάσουν τους δικαστικούς λειτουργούς που θα επιληφθούν της υπόθεσης.
Η Ένωση υπογραμμίζει ότι η Κομισιόν «μεταξύ άλλων απαίτησε, κατά τρόπο ανεπίτρεπτο, από τις ελληνικές αρχές να αντιμετωπίσουν ενεργά και δημόσια την εσφαλμένη εντύπωση» της παραποίησης των ελληνικών στατιστικών στοιχείων.
«Η επίκληση ωστόσο της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της από πολιτικούς-πολιτικά κόμματα δεν μπορεί να γίνεται κατά περίπτωση. Θα πρέπει επιτέλους να γίνει αντιληπτό ότι οι αναίτιοι και πολλαπλοί τραυματισμοί του κύρους της Δικαιοσύνης από αλλοδαπά και ημεδαπά κέντρα εξουσίας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη συστηματική αμφισβήτησή της με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ένα κράτος δικαίου», καταλήγει η ΕΔΕ. 
  • Blogroll

  • Blog Archive