Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

ΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ MAIL ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ  Χοσέ Μαρτί

  Επόμενες εκδηλώσεις τιμής στον Φιντέλ Κάστρο - αλληλεγγύης με τη σοσιαλιστική Κούβα

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Η Κυριακή 4 Δεκέμβρη θα είναι μέρα τιμής στον Φιντέλ Κάστρο στην Αθήνα. Από τις 2μ.μ. στoν κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ θα προβάλλονται σε απευθείας μετάδοση ζωντανές εικόνες από τις μαζικές κινητοποιήσεις που οργανώνονται στην Κούβα και από την τελετή ταφής.

Στις 3μ.μ. θα μιλήσει ο ΠΡΕΣΒΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνες. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί από τις οργανώσεις αλληλεγγύης, φορείς κ.ά.

 Η φωτογραφία από τη σημερινή επίσκεψη αντιπροσωπείας του Κινήματος Δεν Πληρώνω στην πρεσβεία της Κούβας. Δεύτερος από αριστερά ο πρέσβης της Κούβας

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χοσέ Μαρτί συμμετέχει και καλεί...
όλους τους φίλους/φίλες να παρευρεθούν στις εκδηλώσεις αυτές. Η παρουσία μας ας αποτελέσει φόρο τιμής στη μνήμη και το έργο του μεγάλου επαναστάτη, αλλά και μήνυμα αλληλεγγύης με τον κουβανικό λαό που τις μέρες αυτές επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή του στον δρόμο της ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού.  

·     Επίσης, στα πλαίσια του ανοίγματος ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΩΝ στην Πρεσβεία της Κούβας σας καλούμε να δώσουμε όλοι μαζί το παρόν το Σάββατο 3/12 στις 11 π.μ. 

(Το βιβλίο συλλυπητηρίων θα παραμείνει ανοιχτό Δευτέρα 28/11 έως Σάββατο 3/12 09.00 – 18.00 και την Κυριακή 4/12, 09.00 – 12.00.)
 ·    Στον κινηματογράφο Αλκυονίδα 2-7/12 θα προβάλλονται κουβανικού ενδιαφέροντος ταινίες κάθε απόγευμα δωρεάν.

 
Ακολουθεί το μήνυμα του Συλλόγου προς τον Πρέσβη της Κούβας:

Εχθές, 25 Νοέμβρη, στις 10.29 μμ ώρα Κούβας, απεβίωσε ο ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης Φιντέλ Κάστρο Ρους. Αυτές τις στιγμές, ο κουβανικός λαός, οι μαζικές οργανώσεις και το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας προετοιμάζονται για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Φιντέλ, εκφράζοντας τη θέλησή τους να δώσουν συνέχεια στις ιδέες του και στον σοσιαλισμό.
    Εμείς οι φίλοι της Κούβας καλούμαστε να διαψεύσουμε, για άλλη μία φορά, τις φωνές της υπονόμευσης και της ηττοπάθειας που, εδώ και δεκαετίες, δεν σταματούν να αναγγέλλουν το υποτιθέμενο τέλος της Κουβανικής Επανάστασης, ταυτόχρονα με το φυσικό θάνατο του αδιαμφισβήτητου ηγέτη της. Καλούμαστε, επίσης, να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στο πλευρό του κουβανικού λαού. 
    Για εμάς ο Φιντέλ δεν είναι μια μαυρόασπρη φωτογραφία από το μακρινό παρελθόν.
    Ο Φιντέλ έζησε και πέθανε ως ο ηγέτης ενός λαού ο οποίος, από τότε που πήρε τον δρόμο της ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλισή της, αντιστέκεται υποδειγματικά απέναντι στην αυτοκρατορία.
    Ο σπόρος που έριξε ο Fidel, και μαζί του οι αμέτρητοι επώνυμοι και ανώνυμοι ήρωες της Κουβανικής Επανάστασης, συνεχίζει να καρπίζει στο εύφορο έδαφος της σημερινής ζωντανής και συμμετοχικής διαδικασίας της Κούβας.
    Σήμερα, με τη βαθιά κρίση του καπιταλισμού να χτυπά την πόρτα του εργαζόμενου λαού ακόμα και στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου,  αυτό το εύφορο έδαφος επεκτείνεται.
    Τιμούμε τον Φιντέλ, διαδίδοντας την αλήθεια για την Κούβα. Τιμούμε τον Φιντέλ, συνεχίζοντας τον αγώνα για την άρση του οικονομικού αποκλεισμού και την επιστροφή του Γουαντάναμο στον λαό της. Επαναβεβαιώνουμε την πλήρη εμπιστοσύνη μας στο λαό της Κούβας ότι θα συνεχίσει στο δρόμο της αξιοπρέπειας, της ανεξαρτησίας και του σοσιαλισμού.

Ο Φιντέλ ζει!
Hasta siempre Comandante!
27 Νοέμβρη 2016
Πολιτιστικός Σύλλογος «Χοσέ Μαρτί»


  • Blogroll

  • Blog Archive