Την έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον πρόεδρο του ομίλου της Samsung, Τζέι Λι, αναφορικά με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα, θα ζητήσει ο ειδικός εισαγγελέας της Νότιας Κορέας.
Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στη Σεούλ, ο Τζέι Λι, πρόεδρος του ομίλου των εταιρειών της Samsung κατηγορείται ότι δωροδόκησε με το ποσό των....
36,42 εκατ. δολαρίων την Τσόι Σουν-σιλ, φίλη της προέδρου Παρκ Γκέουν-χε και κεντρικό πρόσωπο του σκανδάλου διαφθοράς.
Ο ειδικός εισαγγελέας θα ζητήσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Λι, με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της υπεξαίρεσης.
Δικαστήριο της Νότιας Κορέας θα συνεδριάσει μεθαύριο, Τετάρτη, προκειμένου να εξετάσει την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του προέδρου της Samsung.

Από την πλευρά του, ο όμιλος Samsung Group ανακοίνωσε ότι δεν θα αποδεχτεί τις κατηγορίες που αποδίδει ο ειδικός εισαγγελέας στον πρόεδρό του, Τζέι Λι, σχετικά με δωροδοκία προκειμένου να παραμείνει στη θέση του ή αναφορικά με την ενοποίηση δύο θυγατρικών το 2015. «Μας είναι δύσκολο να κατανοήσουμε την απόφαση του ειδικού εισαγγελέα» ανέφερε η ανακοίνωση της Samsumg.