Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας έβγαλε την παρακάτω καταγγελία:

Σοβαρός τραυματισμός   υπέστη εν ώρα υπηρεσίας ειδικευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο Ελπίς

O ΙΣΑ εκφράζει την αγανάκτησή του για το σοβαρό τραυματισμό που υπέστη εν ώρα υπηρεσίας ειδικευόμενος γιατρός στο νοσοκομείο Ελπίς όταν υποχώρησε η κουπαστή μιας σκάλας του νοσοκομείου.
Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει την ....
κατάρρευση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες εργάζεται το υγειονομικό προσωπικό.
Είναι προφανές ότι οι διοικήσεις των νοσοκομείων για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες με τους δραματικά μειωμένους προϋπολογισμούς κάνουν επικίνδυνες περικοπές σε υπηρεσίες. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο η ανεπαρκής επισκευή και συντήρηση κοινόχρηστων χώρων, μηχανημάτων ασανσέρ κ.τ.λ. με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθούν επισφαλείς συνθήκες τόσο για τους εργαζόμενους όσοι και για τους ασθενείς.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.
Είμαστε συγκλονισμένοι από το γεγονός του σοβαρότατου τραυματισμού, εν ώρα εργασίας, ειδικευόμενου στο νοσοκομείο Ελπίς όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Κρατικό Αθηνών. 
Ο συνάδελφος έκανε το λάθος να στηριχτεί στην κουπαστή μιας σκάλας, εντός του νοσοκομείου, και η κουπαστή υποχώρησε με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος και να υποστεί σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση.
Σοβαρές ευθύνες υπάρχουν για όσους παραβλέπουν την ασφάλεια των χώρων του συγκεκριμένου αλλά και πολλών άλλων νοσοκομείων, περικόπτοντας συνεχώς και «εξοικονομώντας» αντίστοιχα κονδύλια, αποδεχόμενοι τον αποδεκατισμό των διαφόρων υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης των χώρων από μόνιμο προσωπικό, πιστοί στις μνημονιακές επιλογές.
Στεκόμαστε δίπλα στον συνάδελφό μας και την οικογένειά του και του ευχόμαστε επιτυχή και σύντομη ανάρρωση.
  • Blogroll

  • Blog Archive