Τετάρτη 19 Απριλίου 2017


Από το facebook.

Eμπειρια προσφατη: Σε αναζητηση δουλειας για το καλοκαιρι εστειλα βιογραφικα σε νησια και τουριστικα μερη (μιλαω γραφω αγγλικα και λιγα γερμανικα).
Ορισμενοι απαντησαν και 1 ξενοδοχειο στη Κω στο Μαστιχαρι (ο ιδιοκτητης εχει 6!!!!) μου τηλ καποιος υπευθυνος να μιλησουμε για τη θεση της παραλιας οχι service (το ξενοδοχειο ειναι all inclusive) και ειναι μονο Γερμανοι,Αυστριακοι και λιγοι ελβετοι.Θα δουλευα στη παραλια (oxi service)και λιγες ωρες στα...
ηλεκτρικα αυτοκινητακια εντος του ξενοδοχειου που ειναι σαν μικρο χωριο και να μεταφερω σεντονια βαλιτσες κτλ) μεχρι εδω βεβαια κανενα προβλημα και ας δουλευω 5 μηνες χωρις ρεπο και οτι θα πληρωνομουν καθε μηνα με 30 μερες καθυστερηση!!!
Μου προσφεροταν το φαγητο και πρωινο και θα κοιμομουν σε δωματιο με καποιον αλλον. 
Οταν μου ειπε για το μισθο 750 ευρω μου φανηκαν λιγα για ολες τις μερες του μηνα και με μειλ εστειλα στους ξενοδοχουπαλληλος ποσο ειναι ο βασικος μισθος αν δουλευω ολες τις μερες του μηνα το καλοκαιρι. 
Μου εστειλαν αναλυτικα τι ειναι το νομιμο....1080 ευρω καθαρα χωρις υπερωριες(8ωρο) ΑΛΛΑ αν ο ξενοδοχος δεν ειναι στην ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ του νησιου του δεν ειναι υποχρεωμενος να σε πληρωνει ετσι αλλα με τον κατωτατο της ΓΣΕΕ ΣΑΝ Εργατη !!!! (Νομος των Μνημονιων που ψηφιστηκε το 2012)
Εμαθα μετα και πως υπαρχουν καταγγελιες απο εργαζομενους του αφου παιρνει μονο μεταναστες(αλβανους κτλ) που χουν αναγκη τα ενσημα οι ανθρωποι λογω πρασινης καρτας οτι δεν τους πληρωνε για πολυ χρονο και ειχε φαει και ενσημα!!!
Ο πατριωτης ξενοδοχος που φυσικα δεν γραφεται στην τοπικη ενωση ξενοδοχων θα με δηλωνε εργατη ενω θα οδηγαγα και τα αυτοκινητακια!!! 

Φυσικα πηρα τηλ τον υπευθυνο και οταν του ανεφερα για το μισθο ειπε οτι αυτα προσφερει το ξενοδοχειο και παραδεχθηκε οτι θα με δηλωνε σαν εργατη ξενοδοχουπαλληλο αλλα οταν του ειπα και πςε γινεται να κανω αλλες δουλειες με το μισθο του εργατη δεν απαντησε και δεν ηξερε τι να πει(αν πληρωνε με τη συλλογικη συμβαση δεν υπηρχε κανα προβλημα και να κανω και κατι αλλο αφου ολοι θα ειμαστε ευχαριστημενοι)
Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ λοιπον δειχνει οτι οσα εκατομμυρια και να ρθουν τουριστες η ανεργια δεν προκειτε να πεσει απο κατι τετοιους ''πατριωτες'' ξενοδοχους σε αντιθεση με αλλους που πληρωνουν κανονικα και δεν εχουν 6 ξενοδοχεια και ειναι στην ουσια η αιτια που καταστρεφεται η χωρα και φευγει ο κοσμος μεταναστης στην ευρωπη -αυστραλια οταν ο ιδιος κερδιζει εκατομμυρια.


ΟΣΟΙ ΠΑΤΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΑ ΡΩΤΑΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΡΑΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΜΑΤΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΜΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
  • Blogroll

  • Blog Archive