Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Κι ενώ οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά των Παλαιστίνιων κρατουμένων, πολλοί από τους οποίους είναι παιδιά, συνεχώς αυξάνονται, ενώ οργανώσεις και φορείς καλούν το Ισραήλ να τερματίσει τη φυλάκιση Παλαιστινίων κρατουμένων χωρίς δίκη, δεδομένου και ότι η Διεθνής Αμνηστία επιβεβαιώνει ότι...
τουλάχιστον 500 άτομα κρατούνται χωρίς κατηγορία ή δίκη, μέλη Ισραηλινής δεξιάς οργάνωσης  στήσανε μπάρμπεκιου έξω από τη στρατιωτική φυλακή Όφερ στη Δυτική Όχθη, όπου 1.500 Παλαιστίνιοι πραγματοποιούν απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες κράτησης.
Όπως αναφέρει ο πολιτικός σχολιαστής Mo Ansar στο RT News, ο Marwan Barghouti, ο οποίος βρισκόταν στις ισραηλινές φυλακές για περίπου 15 χρόνια δήλωσε ότι «η απεργία πείνας είναι η πιο ειρηνική μορφή αντίστασης που υπάρχει. Προκαλεί τον πόνο μόνο στους συμμετέχοντες και στους αγαπημένους τους, με την ελπίδα ότι τα κενά στομάχια και η θυσία τους θα βοηθήσουν το μήνυμα να αντηχεί πέρα ​​από τα όρια των κυττάρων τους. Και, ως απάντηση σε αυτό, οι Ισραηλινοί θεωρούν αστείο και έξυπνο να οργανώσουν μπάρμπεκιου μπροστά σε αυτούς τους ανθρώπους που λιμοκτονούν στις φυλακές, μαγειρεύοντας μπροστά τους, χλευάζοντάς τους. Είναι αποτρόπαιο»

πηγή
  • Blogroll

  • Blog Archive