Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Αστυνομικός εν ενεργεία αλλά και ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Παρασκευή, Μαΐου 19, 2017
Εν ενεργεία αστυνομικός όχι μόνο συνδέεται με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή ...
αλλά μάλιστα είναι και ηγετικό στέλεχος, γνωστό με το παρατσούκλι «Χάρος». Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, πρόκειται για «πρόσωπο - κλειδί» στις σχέσεις της οργάνωσης με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για τον άγριο τραυματισμό διαδηλώτριας, το 1995, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης εναντίον της Χρυσής Αυγής και χωρίς καν να βρίσκεται εκεί με την ιδιότητα του αστυνομικού.


Φωτογραφία από την επίθεση στη διαδηλώτρια

Παρ’ όλα αυτά πήρε προαγωγή κι έγινε διοικητής αστυνομικούς τμήματος ενώ ο Νίκος Μιχαλολιάκος, αρχηγός της Χρυσής Αυγής τον προώθησε ψηλότερα στην ιεραρχία της ναζιστικής οργάνωσης. Όταν η Χρυσή Αυγή μπήκε στη Βουλή, ο Νίκος Μιχαλολιάκος τον ενέταξε στην προσωπική του φρουρά.

Ονομάζεται Βασίλειος Αθανασόπουλος και σήμερα έχει τον βαθμό του Ανθυπαστυνόμου. Στις 11.8.2006 έγινε Διοικητής στο Α.Τ. Μεσσήνης, στη Μεσσηνία, όπου είναι και η οργανική του θέση. Την 1.6.2012, δηλαδή ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012, ο Αθανασόπουλος αποσπάστηκε στη φρουρά του Ν. Μιχαλολιάκου, όπου και παρέμεινε έως τις 27.9.2013, όταν αποσύρθηκαν όλοι οι αστυνομικοί από τη φρουρά των χρυσαυγιτών, με απόφαση του τότε υπουργού Ν. Δένδια.

Στη συνέχεια αποσπάστηκε (29.10.2015) στη φρουρά ενός άλλου χρυσαυγίτη, του Δ. Κουκούτση, ο οποίος ήταν ως γνωστόν ο βουλευτής της οργάνωσης στη Μεσσηνία, την περιοχή δηλαδή του Αθανασόπουλου. Ο Κουκούτσης αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή, κρατώντας την έδρα του και υποβιβάζοντας τη ναζιστική οργάνωση στην τέταρτη θέση στο Κοινοβούλιο, στις 4.3.2017.

Κατευθείαν τη Δευτέρα 6.3.2017 λοιπόν, ο Αθανασόπουλος αποχωρεί από τη φρουρά τού πρώην πλέον ηγετικού στελέχους της οργάνωσης και στις 10.3.2017 μετακινείται στη φρουρά ενός άλλου χρυσαυγίτη βουλευτή, του Ν. Μίχου, όπου και βρίσκεται μέχρι σήμερα.

Τον Μάρτιο του 2014 ο Αθανασόπουλος ανακοινώθηκε και ως υποψήφιος της Χρυσής Αυγής για τον Δήμο Αθηναίων διά στόματος του ίδιου του Κασιδιάρη: «Και πάμε στο πολύπαθο το 6ο δημοτικό διαμέρισμα. Και ξεκινάμε βεβαίως με έναν αστυνομικό, τον Αθανασόπουλο τον Βασίλη!».

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, το «Χάρος» δεν είναι το μόνο του προσωνύμιο. Όταν υπογράφει χρησιμοποιεί άλλα ψευδώνυμα, με πιο γνωστό το «Αντίοχος». Ο Αντίοχος είναι βέβαια βασικός αρθρογράφος της επίσημης εφημερίδας της Χρυσής Αυγής εδώ και 15 χρόνια, ενώ είναι και ο κεντρικός αρθρογράφος του χρυσαυγίτικου ιστότοπου «Εθνικισμός.net».

























tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive