Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Κηδεύτηκε την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα στο νεκροταφείο του χωριού της, της Βρίσας, η 43χρονη Ελένη Βαλελή που σκοτώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, όταν κατά τη διάρκεια του...
σεισμού κατέρρευσε και την καταπλάκωσε το σπίτι στο οποίο ζούσε

Ας σημειωθεί ότι ο σύζυγος της νοσηλεύεται τραυματισμένος στο ΚΑΤ της Αθήνας.

Στον τελευταίο αποχαιρετισμό στην άτυχη γυναίκα, που πρόσφατα είχε βγει νικήτρια σε μάχη με τον καρκίνο, παρέστησαν όλοι οι κάτοικοι του ερειπωμένου χωριού που μαζεύτηκαν στον νεκροταφειακό ναό, από κάθε σημείο του νησιού όπου ζουν μετά το σεισμό της Δευτέρας. Όλοι οι άλλοι ναοί του χωριού έχουν υποστεί ζημιές.

Τετρακόσια ογδόντα δύο κτίσματα έχουν κριθεί μη κατοικήσιμα στη Λέσβο από τις 854 αυτοψίες που έγιναν μέχρι σήμερα το απόγευμα. Κατοικήσιμα έχουν κριθεί 372 κτίσματα. Από το σύνολο των αυτοψιών, 755 αφορούν κατοικίες, από τις οποίες 339 κρίθηκαν κατοικήσιμες και 416 μη κατοικήσιμες. Οι υπόλοιπες αφορούν σε επαγγελματικούς χώρους, ιερούς ναούς και λοιπά κτίρια και αποθήκες. Η διενέργεια των αυτοψιών συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

Σημειώνεται ο αριθμός των αυτοψιών αποτελεί ρεκόρ και οφείλεται στην κινητοποίηση 100 μηχανικών από το υπουργείο Υποδομών, και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.















ΠΗΓΗ

  • Blogroll

  • Blog Archive