Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Νεότερα για την πυρκαγιά στο Λονδίνο

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Κυριακή, Ιουνίου 18, 2017
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι είναι νεκροί μετά από μια τεράστια πυρκαγιά που έπληξε τη νύχτα στον πύργο Grenfell στο Λονδίνο και η αστυνομία αναμένει ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας δήλωσε ότι...
συνολικά 74 άτομα νοσηλεύονται, με 20 από αυτούς να έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Ο Michael Paramasivan, ο οποίος ζει στον έβδομο όροφο με τη φίλη του και την κόρη του, δήλωσε ότι αγνόησε τις επίσημες οδηγίες και ακολούθησε το ένστικτό του, βγαίνοντας μαζί με την οικογένειά του από το σπίτι εξαιτίας του καπνού.

Οι κάτοικοι του Δυτικού Λονδίνου προσφέρουν καταφύγιο ανοίγοντας τα σπίτια τους σε όσους είχαν πληγεί από τη φωτιά.

Δημοσιεύοντας στο Facebook και το Twitter, δεκάδες άνθρωποι που ζουν στην περιοχή Kensington πέρα από τα μηνύματα υποστήριξης, προσφέρουν στους πληγέντες τροφή, ρούχα και στέγη.

Η εκκλησία St Clement άνοιξε τις πόρτες της στα θύματα και δέχεται προμήθειες από δωρητές , ενεργώντας ως προσωρινό κέντρο υποστήριξης.

Το Al Mannar, ένα τοπικό τζαμί, το κτήριο Clement Attlee Estate και ο ναός της κεντρικής Gurduara Sikh προσφέρουν επίσης τις υπηρεσίες τους.

Κάτοικοι δήλωσαν, πως δεν άκουσαν συναγερμούς, αλλά ειδοποιήθηκαν για την πυρκαγιά από άλλους κατοίκους, μερικοί από τους οποίους ήταν μουσουλμάνοι, που ήταν ξύπνιοι νωρίς το πρωί εξαιτίας του Ραμαζανιού και ήταν από τους πρώτους που είδαν τη φωτιά.

Ο Αντρέ Μπαρόζο, 33 ετών, δήλωσε: "Οι μουσουλμάνοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην απομάκρυνση πολλών ανθρώπων.

Μια γυναίκα περιέγραψε πώς οι μουσουλμάνοι κατέβαλλαν τεράστιες προσπάθειες να βοηθήσουν τα θύματα της πυρκαγιάς του Λονδίνου.


"Αν δεν ήταν αυτοί οι νεαροί μουσουλμάνοι, οι άνθρωποι θα ήταν νεκροί", δήλωσε στο βίντεο.

Οι κάτοικοι είχαν προειδοποιήσει ότι στο κτίριο - το οποίο έχει περίπου 120 διαμερίσματα που εξυπηρετούνται από μια ενιαία κύρια είσοδο - υπήρχε κίνδυνος πυρκαγιάς πέρυσι, όταν τα σκουπίδια συσσωρεύτηκαν σε κοινόχρηστο διάδρομο.

Η αναφορά ενός ιατροδικαστή μετά από μια παλαιότερη πυρκαγιά επεσήμανε την ανάγκη αναθεώρησης των κανονισμών για την οικοδόμηση πριν από τέσσερα χρόνια. Οι υπουργοί, που διαδέχονταν ο ένας τον άλλον δήλωσαν ότι «το εξετάζουν ακόμα», αδιαφορώντας επί της ουσίας για την έκθεση του ιατροδικαστή.

Ο επικεφαλής του προσωπικού της Theresa May ήταν ένας από αυτούς τους υπουργούς.















ΠΗΓΗ

  • Blogroll

  • Blog Archive