Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Λονδίνο: Επίθεση με βαν εναντίον πεζών έξω από τέμενος

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Δευτέρα, Ιουνίου 19, 2017
Ένας νεκρός και 10 τραυματίες - Συνελήφθη ο οδηγός - Το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και αρκετοί τραυματίστηκαν το πρωί στο βόρειο Λονδίνο, όταν...
μικρό φορτηγό έπεσε πάνω σε πεζούς, στην περιοχή όπου βρίσκεται το μουσουλμανικό τέμενος. Το νέο αυτό αιματηρό περιστατικό αντιμετωπίζεται από την αστυνομία ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση, σύμφωνα με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η οποία ανακοίνωσε πως θα προεδρεύσει σε έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, σήμερα το πρωί.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων στο Λονδίνο ανέφερε ότι 8 άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ άλλοι δύο άνθρωποι έλαβαν τις πρώτες βοήθειες στο σημείο του περιστατικού. Από την πλευρά της, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπάρχει ένας νεκρός, ενώ τόνισε ότι την στιγμή αυτή, δεν υπάρχουν αναφορές για ανθρώπους που να έχουν δεχτεί επίθεση με μαχαίρι, κάτι που είχε μεταδοθεί νωρίτερα.

Ο 48χρονος οδηγός του βαν συνελήφθη, αφού είχε ακινητοποιηθεί από το πλήθος και αναμένεται να εξεταστεί από ψυχιάτρους, προκειμένου ν' αξιολογηθεί η ψυχική του υγεία.

Τη διεξαγωγή των ερευνών για το νέο αιματηρό περιστατικό ανέλαβε η διοίκηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Μουσουλμανικό Συμβούλιο: Σκόπιμα έπεσε το βαν στους πιστούς

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας δηλώνει ότι ο οδηγός του βαν έπεσε σκόπιμα πάνω στους πιστούς κοντά στο τέμενος στο Βόρειο Λονδίνο. Σύμφωνα με το συμβούλιο, το περιστατικό αυτό, αποτελεί μία ένδειξη ισλαμοφοβίας.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο της Βρετανίας καλεί τις αρχές ν' αυξήσουν τα μέτρα ασφάλειας έξω από τα τεμένη στην Βρετανία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι πήρε κλήση γύρω στις 12:20 π.μ. σήμερα τοπικής ώρας (2:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) για σύγκρουση στην οδό Seven Sisters, η οποία τέμνει την περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι του Λονδίνου.






















ΠΗΓΗ

  • Blogroll

  • Blog Archive