Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΒΦΛ: Καμιά εταιρία δεν «πάτησε» στο Υπουργείο Εργασίας!

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Τρίτη, Ιουλίου 25, 2017
Τριμερής «συμφιλιωτική σύσκεψη» επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 13:00 μετά το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιουλίου 2017 στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΒΦΛ, των «εμπλεκόμενων» εταιριών που δραστηριοποιούνται στη λιπασματοβιομηχανία και στελεχών της κυβέρνησης. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ήταν εκεί, όπως και...
τα κυβερνητικά στελέχη, ωστόσο από τη μεριά της εργοδοσίας κανείς δεν έδωσε το «παρών», ακυρώνοντας έτσι την τριμερή!

Η επίσημη πρόσκληση είχε σταλεί από το Υπουργείο την περασμένη εβδομάδα (διαβάστε σχετικά εδώ) σε μια απόπειρα να βρεθεί λύση στην «υπόθεση ΒΦΛ» με φόντο και την απόφαση 150/2017 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας που δικαίωσε τους πρώτους 56 από τους συνολικά 180 παράνομα απολυμένους της Βιομηχανίας και να δρομολογηθεί η εκτέλεσή της.

Από τη μεριά της Διοίκησης του εργοστασίου είχαν κληθεί, εκτός από τη «μαμά» εταιρία από την οποία απολύθηκαν (παράνομα και καταχρηστικά, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση) οι 180, ήτοι την ELFE AE, και οι υπόλοιπες τρεις (3) που δραστηριοποιούνται εκεί: ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ ΑΕΒΕ, PFIC Ltd και Λιπάσματα Νέας Καρβάλης ΑΕ.

Η εταιρία ELFE έστειλε υπόμνημα την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017 προς το Υπουργείο Εργασίας ανακοινώνοντας την πρόθεσή της να μην παραστεί, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι δεν «αναγνωρίζει» το Σωματείο και ότι «δεν υπάρχει έδαφος» συζήτησης.

Η εταιρία ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ έστειλε υπόμνημα τη Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, λίγες ώρες δηλαδή πριν το «ραντεβού», υποστηρίζοντας ότι μετά και την έκδοση της δικαστικής απόφασης «δεν έχουν καμία υποχρέωση» να παρασταθούν.

Οι άλλες δύο εταιρίες δεν… ασχολήθηκαν καν!

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη ΒΦΛ «σνομπάρουν» την κυβέρνηση και τους θεσμούς, αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της 15μηνης «κρίσης» στα Λιπάσματα, ουδέποτε έδωσαν το «παρών» ούτε στις τριμερείς συσκέψεις αλλά ούτε και στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) όπου κατ’ επανάληψη είχαν κληθεί.

Εκτός από τον Γενικό Γραμματέα Ανδρέα Νεφελούδη και τα διοικητικά στελέχη του Υπουργείου Εργασίας, τη Διοίκηση του Σωματείου των Εργαζομένων και τις νομικές τους συμβούλους Χρυσάνθη Υφαντή και Τάνια Π. Ελευθεριάδου, το «παρών» στο κτίριο της οδού Σταδίου στην Αθήνα έδωσαν και εκπρόσωποι των Διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΟΕΧΒΕ, ενώ από τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές της Καβάλας μόνον ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Στην «αντεπίθεση» το Σωματείο

Μετά και το τελευταίο αυτό «ναυάγιο» για εξεύρεση κάποιας οριστικής, συνολικής λύσης μέσω πολιτικής παρέμβασης, το Σωματείο των Εργαζομένων στη ΒΦΛ προχωράει δια της «οδού» που ορίζει ο νόμος.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα επιδόθηκε προς γνώσιν στη Διοίκηση της ΒΦΛ η απόφαση, ενώ σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, εκδόθηκε και το σχετικό απόγραφο με σκοπό άμεσα να επιδοθεί και να ξεκινήσει να «τρέχει» η διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης της Απόφασης.














ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive