Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Στον Μεσαίωνα «επέστρεψε» ένα χωριό στα βάθη της ρωσικής Σαχαλίνης, όταν οι κάτοικοί του αποφάσισαν ότι μια νεαρή κάτοικος… είναι «μάγισσα», με αποτέλεσμα να φτάσουν στα άκρα.

Όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ, οι κάτοικοι του χωριού Πομπέντινο, κατέληξαν, ότι...
«υπεύθυνη» για τον θάνατο ενός άνδρα, ο οποίος ήταν ο τρίτος γνωστός της που πέθαινε τα τελευταία χρόνια, είναι η Βαρβάρα Γκενατούλινα, την οποία χαρακτήρισαν «μάγισσα». Μάλιστα, σε έναν πραγματικά πρωτόγνωρο αναχρονισμό, έφτασαν στο σημείο να κάψουν το σπίτι της, με αποτέλεσμα η κοπέλα να μείνει άστεγη.


Στην ρωσική ένωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα απευθύνθηκε ένας ντόπιος, παρακαλώντας να προστατεύσουν την κοπέλα. Ο ίδιος είπε ότι οι κάτοικοι κατηγορούν την κοπέλα για τρεις θανάτους από το 2004 μέχρι σήμερα, όχι διότι υπάρχουν όντως υπόνοιες, αλλά μόνο και μόνο επειδή κινούνταν στον κοινωνικό της κύκλο.

Το χειρότερο είναι ότι ένας από τους νεκρούς ήταν και ο άνδρας της, που την άφησε με ένα παιδί, μέσα σε εξαιρετικά άθλιες οικονομικές συνθήκες.

Αυτές οι συνθήκες αποτελούν, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ και μία από τις αιτίες αυτής της βαρβαρότητας, σφού στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει τεράστια ανεργία και οι αρμόδιες αρχές δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να καλυτερεύσουν την ζωή των ανθρώπων.














tvxs

  • Blogroll

  • Blog Archive