Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Ένας νέος νόμος στο Άρκανσας ορίζει, ότι ένα έμβρυο μετά από άμβλωση, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα αποθανόν μέλος της οικογένειας και θα απαιτείται η συγκατάθεση και των δυο γονέων για την άμβλωση. Αυτό σημαίνει, ότι μια γυναίκα θα...
υφίσταται πολλούς περιορισμούς, σε περίπτωση που θέλει να κάνει έκτρωση και θα είναι υποχρεωμένη να ειδοποιήσει τον πατέρα του εμβρύου, πριν διακόψει την κύηση.

"Ο νόμος του 2009 "Final Disposition Rights Act" καθορίζει τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση, που κάποιος άνθρωπος πεθάνει, χωρίς να έχει διευκρινίσει κατά τη διάρκεια της ζωής του πώς θα διατεθεί το σώμα του μετά το θάνατό του", δήλωσε στη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας ο Talcott Camp, αναπληρωτής διευθυντής του Προγράμματος Αναπαραγωγικής ελευθερίας της ACLU (Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών).

Σύμφωνα με το νόμο, η απόφαση αυτή αφορά μια ιεραρχία ανθρώπων: πρώτα ο σύζυγος, μετά τα εν ζωή παιδιά, μετά οι εν ζωή γονείς, μετά οι παππούδες/γιαγιάδες. Εφαρμογή του νόμου σε περίπτωση εμβρυϊκού ιστού σημαίνει, ότι οι γονείς πρέπει να έχουν καταλήξει σε συμφωνία πριν την έκτρωση - μια και το έμβρυο δεν έχει σύζυγο ή παιδιά. Αν μια ανήλικη (κάτω των 18) θέλει να κάνει έκτρωση, την απόφαση λαμβάνουν οι γονείς της (οι παππούδες του εμβρύου).

Επί του παρόντος, υπάρχει στην πολιτεία μόνο μια κλινική που καλύπτει όλο το φάσμα των σχετικών με την αναπαραγωγή υπηρεσιών, ακόμη και την αποτέφρωση του εμβρυϊκού ιστού, την οποία κάποιες γυναίκες επιλέγουν. Με την εφαρμογή του νέου νόμου, όμως, η κλινική θα είναι υποχρεωμένη να επικοινωνήσει με τον πατέρα του εμβρύου, ώστε να συμφωνήσουν και οι δυο πλευρές για τη διαδικασία. Ο νόμος δεν κάνει εξαίρεση ούτε για την περίπτωση, που η εγκυμοσύνη προέκυψε μετά από βιασμό. Ο βιαστής πρέπει να ερωτηθεί, παρά το γεγονός, ότι αυτό παραβιάζει το ιατρικό απόρρητο. Ο νόμος δίνει το δικαίωμα ακόμη και σε έναν παππού να επηρεάσει τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης. Σε περίπτωση ασυμφωνίας των εμπλεκόμενων στη λήψη της απόφασης, η γυναίκα υποχρεώνεται να περιμένει, μέχρι το θέμα να λυθεί στα δικαστήρια.

Τον Ιούνιο η ACLU κινήθηκε νομικά ενάντια στην εφαρμογή του νόμου αυτού και άλλων τριών νόμων ενάντια στην έκτρωση. Ο δικαστής θα κληθεί να δώσει ή να μη δώσει μια προκαταρκτική εντολή, ώστε ο νόμος να μην μπορεί να εφαρμοστεί πριν ληφθεί η τελική απόφαση. Διευκρινίζεται, ότι ο επίμαχος νόμος προβλέπεται να τεθεί σε ισχύ στις 30 Ιουλίου.









Διαβάστε ακόμη

Πολωνία: Οι χιλιάδες μαυροφορεμένες γυναίκες νίκησαν

















  • Blogroll

  • Blog Archive