Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Ο σεισμός στην Κω που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων τόσο στο νησί, όσο και στη γειτονική Τουρκία είναι το θέμα που...
μονοπωλεί σήμερα την επικαιρότητα. Εύλογα λοιπόν, όπως σε κάθε σημαντικό γεγονός, ο κόσμος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έσπευσε από την πρώτη κιόλας στιγμή να σχολιάσει.

Ανάμεσα όμως σε όσους εύχονταν στους πληγέντες από το χτύπημα του Εγκέλαδου να ξεπεράσουν σύντομα τις δυσκολίες, βρέθηκαν δυστυχώς και κάποιοι οι οποίοι βρήκαν μια ακόμη ευκαιρία να στάξουν μίσος. Έκριναν λοιπόν πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να επαναφέρουν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας στις οποίες ενέπλεξαν τους πρόσφυγες (φυσικά τους αποκαλούν «λαθρομετανάστες») και όσους έχουν προσπαθήσει να τους στηρίξουν στο δράμα τους. «Μωρέ, που είναι όλοι οι ψυχοπονιάρηδες που τρέχανε για τους λαθρομετανάστες;» γράφει ένας και συμπληρώνει: «μα κανείς για τους κατοίκους της Κω; Ούτε νερό ενδιαφέρθηκε κανείς να τους δώσει; Τρόφιμα; Αλλά δυστυχώς εδώ δεν υπάρχουν συμφέροντα και ΜΚΟ». Από κάτω εν τω μεταξύ εμφανίζονται διάφοροι άλλοι για να επικροτήσουν την ενδιαφέρουσα αυτή συνωμοσία σημειώνοντας πόσο δίκιο έχει ο πρώτος.

Κι αυτό που διαβάσατε μόλις είναι το λιγότερο κακό. Άλλος χρήστης για παράδειγμα ο οποίος δεν χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα, έχει γράψει  «Σεισμός στη Κω: Αυτός είναι ο 39χρονος Τούρκος τουρίστας που έχασε τη ζωή του» την εξής αθλιότητα: «Κρίμα το παιδί. Πάντως πρέπει να πήγε ευτυχισμένος αν κρίνω από τη σέλφι. Είναι αναμνηστική φωτογραφία που πήρε στον εαυτό του την ώρα που τον τσιμπούκωνε ένας συναγωνιστής από αυτούς που προστάτεψαν τον τουρισμό του νησιού το περασμένο καλοκαίρι από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Μπράβο στον συναγωνιστή έκανε καλή δουλειά τότε. Κρίμα μόνο που ξαναήρθε ο Τούρκος ελπίζοντας να ξαναζήσει αυτές τις όμορφες στιγμές και τον βρήκε το κακό. Αλλάχ ακμπάρ εκεί που θα πάει και να βρει μπόλικους παρθένους συναγωνιστές να ξεκωλιάσει».

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς…

Και φυσικά υπήρξαν και αυτοί που χάρηκαν με το γεγονός ότι γκρεμίστηκε ο μιναρές του τζαμιού που κτίστηκε το 1586, συνεπώς αποτελεί το παλαιότερο σωζόμενο μουσουλμανικό μνημείο της Kω. Τέτοια κατάντια…











ΠΗΓΗ
  • Blogroll

  • Blog Archive