Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Στη φιέστα μίσους απάντησαν με Αλληλεγγύη!

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10, 2017
Στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στις Θερμοπύλες βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου για μια ακόμη φορά τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Λαμίας. Περιφρούρησαν το χώρο, συζήτησαν με τους πρόσφυγες, μοίρασαν παιχνίδια στα παιδιά.

Ήταν η καλύτερη απάντηση στη φιέστα μίσους  που   οργάνωσαν τα...
υπόδικα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής λίγα μέτρα πιο πέρα στον ιστορικό χώρο των Θερμοπυλών. Να σημειωθεί ότι έντονη ήταν η παρουσία της Αστυνομίας  στην  γυρω περιοχή  για το ενδεχόμενο επεισοδίων από τα μέλη της  ΧΑ που είχαν σύναξη στο άγαλμα του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

Στο κάλεσμα της η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΛΑΜΙΑΣ   μεταξύ άλλων τονίζει: «Μόνο οι μαζικοί συλλογικοί αγώνες στους χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και στις γειτονιές μπορούν να αντιπαλέψουν πραγματικά τη φασιστική απειλή. Με μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια σε κάθε δημόσια εμφάνιση των φασιστών. Με αντιφασιστική δράση και ενημέρωση σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς και σπουδών. Να τσακίσουμε το φασισμό να ανατρέψουμε το σύστημά τους». Παράλληλα,  κάλεσαν την κοινωνία της Φθιώτιδας, σωματεία, οργανώσεις, δημοτικές παρατάξεις, να καταδικάσουν την  φιέστα μίσους και να αντιδράσουν απέναντι στους νεοναζί.

Εικόνες από την χθεσινή παρέμβαση Αλληλεγγύης













ΠΗΓΗ

  • Blogroll

  • Blog Archive