Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017

Απόπειρα λογοκρισίας σκίτσων που δεν ταιριάζουν με τις …αξίες της Ευρώπης που ξεπλένει το φασισμό και εκμεταλλεύεται λαούς και χώρες. Απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι αυτή η Ευρώπη του κεφαλαίου δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γλυκιά.

Σύμφωνα με καταγγελία του ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου σε...
έκτακτη συνέντευξη Τύπου, στην έκθεση, που θα λάμβανε χώρα στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με αφορμή την επέτειο της υπογραφής της Συνθήκης της Ρώμης και θα διαρκούσε μια εβδομάδα, θα παρουσιάζονταν σκίτσα Ελλήνων και Γάλλων γελοιογράφων με θέμα την Ευρώπη.

Όπως ορίζεται από τον κανονισμό του ευρωκοινοβουλίου, το περιεχόμενο κάθε έκθεσης πρέπει να αξιολογείται προκειμένου να ελεγχθεί ότι δεν περιλαμβάνει φιλοναζιστικό ή άλλο προσβλητικό περιεχόμενο. Όμως εν προκειμένω, η κοσμήτορας, Catherine Bearder, απέρριψε 12 από τα 28 σκίτσα Ελλήνων γελοιογράφων.

Πρόκειται για τα σκίτσα των Γεωργοπάλη, Στάθη, Πάνου Μαραγκού, Γιάννη Ιωάννου, Γιάννη Αντωνόπουλου (john Antono), Γιάννη Δράκου (dranis), Ηλία Μακρή, Σπύρου Ορνεράκη, Έφης Ξένου, Βασίλη Παπαγεωργίου, Πέτρου Ζερβού και Βαγγέλη Χερουβείμ.

Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία έκθεση της Λέσχης Γελοιογράφων εκφράστηκε η δυσαρέσκεια από τις Βρυξέλλες για το περιεχόμενο αρκετών σκίτσων.


















atexnos
  • Blogroll

  • Blog Archive