Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Στα «μαχαίρια» κατάφερε να βρίσκεται ο Ντόναλντ Τραμπ, ακόμη και με το NBA. Ο Αμερικανός πρόεδρος «χτύπησε» και πάλι, ακυρώνοντας την πρόσκληση των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριος να τον επισκεφθούν στον Λευκό Οίκο.
Είθισται, όπως σημειώνει το ...
Αθηναϊκό Πρακτορείο, κάθε χρόνο η ομάδα που κερδίζει το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ να επισκέπτεται πριν την έναρξη της νέας σεζόν τον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ. Αρκετοί όμως από την ομάδα των «πολεμιστών», από τον προπονητή Στιβ Κέρι μέχρι τον σούπερσταρ Στεφ Κάρι, έχουν κατακρίνει πολλές φορές δημόσια τον Τραμπ, ενώ εμφανίζονταν αρνητικοί στο ενδεχόμενο να τηρήσουν αυτό το έθιμο όσο αυτός βρίσκεται στην προεδρία της χώρας.
Πριν ακόμα προλάβουν οι «πολεμιστές» να απαντήσουν επίσημα για το αν θα πάνε στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ τους πρόλαβε και ακύρωσε την πρόσκληση, γράφοντας στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter: «Το να πηγαίνεις στον Λευκό Οίκο θεωρείται μεγάλη τιμή για μία πρωταθλήτρια ομάδα. Ο Στέφεν Κάρι διστάζει και γι' αυτό η πρόσκληση αποσύρεται».
Ο σούπερσταρ του ΝΒΑ ΛεΜπρόν Τζέιμς απάντησε με αρκετά αιχμηρό τρόπο στο προεδρικό «τιτίβισμα» γράφοντας στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter: «Αλήτη Τραμπ ο Κάρι είχε ήδη πει πως δεν θα έρθει, όποτε δεν υπήρχε θέμα πρόσκλησης. Μέχρι να εμφανιστείς εσύ, η επίσκεψη στον Λευκό Οίκο αποτελούσε μεγάλη τιμή».
Ο Στεφ Κάρι από την πλευρά του πέρασε στην αντεπίθεση και υπογράμμισε για τη συγκεκριμένη απόφαση του Τραμπ: «Είναι σουρεαλιστικό… Δεν ξέρω γιατί αυτός ο άνθρωπος νιώθει την ανάγκη να στοχοποιεί κάποιους άλλους. Έχω μια ιδέα, αλλά είναι ανάρμοστο για έναν ηγέτη να ακολουθεί αυτό το δρόμο. Δεν λειτουργεί έτσι ένας πραγματικός ηγέτης».
Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Είναι φανταστικό να βλέπω τόσο μεγάλη συμπαράσταση από αθλητές που ύψωσαν τη φωνή τους. Δεν προσπαθούμε να χωρίσουμε τη χώρα στα δύο, αλλά να τους ενώσουμε όλους και να μιλήσουμε για αγάπη, ενότητα και ισότητα».
Ο Κάρι υπογράμμισε πως δε θέλει να συναντήσει ποτέ τον Τραμπ: «Έχω παίξει γκολφ με τον πρόεδρο Ομπάμα. Είμαι βέβαιος πως για όσο διάστημα είναι η θητεία του νέου προέδρου, δεν θα πιούμε τσάι μαζί».
Στο πλευρό του Κάρι τάχθηκε και ο Ρόμπιν Λόπεζ, ο οποίος έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Δεν τρέχει τίποτα, Γουόριορς. Σε λίγους μήνες μάλλον ούτε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ θα μπορεί να πηγαίνει στον Λευκό Οίκο».

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive