Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Στη φυλακή μητέρα στις ΗΠΑ που αρνήθηκε να εμβολιάσει τον γιο της

Posted by ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΡΑΤΣΙΩΤΗ Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2017
Σε ποινή φυλάκισης επτά ημερών καταδικάστηκε μητέρα στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ η οποία αρνήθηκε να εφαρμόσει δικαστική απόφαση βάσει της οποία έπρεπε να προχωρήσει στον εμβολιασμό του 9χρονου παιδιού της.

Στην Πολιτεία του Μίσιγκαν βέβαια, υπάρχει νομική πρόβλεψη που επιτρέπει στους γονείς να...
παραλείπουν τον εμβολιασμό των παιδιών τους ή να καθυστερούν την πραγματοποίηση εμβολίων όταν ο εμβολιασμός αντιτίθεται στις προσωπικές τους πεποιθήσεις. Η Rebecca Bredow όμως αθέτησε τη συμφωνία που είχε κάνει με τον πατέρα του αγοριού να το εμβολιάσει και έτσι τώρα ο τέως σύζυγός της πήρε προσωρινά την πρωτοβάθμια επιμέλεια του προκειμένου να προχωρήσει στους απαραίτητους εμβολιασμούς.

Το ζευγάρι, όταν γεννήθηκε ο γιος τους, είχε συμφωνήσει να κάνουν τα εμβόλια σταδιακά, καθυστερώντας κάποια από αυτά. Όταν χώρισαν το 2008 συμφώνησαν να έχουν από κοινού την επιμέλεια του παιδιού και τον Νοέμβριο του 2016 η μητέρα συμφώνησε με τον τέως σύζυγό της να εμβολιάσει το παιδί. Δεν το έπραξε όμως και ο δικαστής – αφού ο πατέρας προσέφυγε στη δικαιοσύνη- έκρινε πως παρά το γεγονός ότι η μητέρα ήταν αυτή που φρόντιζε κατά κύριο λόγο το αγόρι, ο πατέρας έχει επίσης βαρύνοντα λόγο σε αυτή τη απόφαση που αφορά τον εμβολιασμό. Έτσι, το δικαστήριο έκρινε πως θα πρέπει να προχωρήσει στον εμβολιασμό.

Η απόφαση της μητέρας να μην εφαρμόσει τη δικαστική απόφαση ήταν και ο λόγος για τον οποίο της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 7 ημερών. Η μητέρα ενώπιον της έδρας επέμεινε πως είναι επαρκώς ενημερωμένη σχετικά με τους εμβολιασμούς και τόνισε πως η συγκεκριμένη ιατρική πράξη έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα πιστεύω τους. «Προτιμώ να βρεθώ πίσω από τα κάγκελα για αυτό που πιστεύω παρά να ενδώσω σε κάτι που δεν πιστεύω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως το ποσοστό παιδιών που δεν εμβολιάζονται στην Πολιτεία του Μίσιγκαν είναι από τα πλέον υψηλά στις ΗΠΑ.














ΠΗΓΗ

  • Blogroll

  • Blog Archive