Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΜΕΣΑ στο σχολείο ΟΛΑ τα παιδιά ΕΞΩ ο φασισμός του συναγωνιστή Αποστόλη Αυλακιώτη

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Πέμπτη, Οκτωβρίου 19, 2017
Εχθές το πρωί φτάνοντας στο χωριό μου τον Μώλο Φθιώτιδας αντίκρυσα κάποια αηδιαστικά τρικακια της χρυσής αυγής σε κάποιους δρόμους του χωριού όπου έγραφαν για ορθόδοξη παιδεία και ενάντια στην ισλαμοποίηση με αφορμή ότι ίσως έρθουν στο δημοτικό σχολείο κάποια προσφυγοπουλα.

Φυσικά μάζεψα τα περισσότερα και τα έριξα στον κάδο ανακύκλωσης ώστε να φανούν και κάπου χρήσιμα.

Μη ξεχνάμε ότι ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων έχει βγάλει ήδη μια αντιδραστική απόφαση να μη δεχθεί τα παιδάκια με τις κλασσικες ρατσιστικές και ανυπόστατες δικαιολογιες

Η ΠΑΙΔΕΙΑ, φίλοι και χωριανοί μου, δεν είναι ορθόδοξη ή ισλαμική αλλά καθολικό δικαίωμα όλων των παιδιών και όλων των ανθρώπων.
Το θετικό είναι ότι υπάρχουν και αντιρατσιστικές φωνές από γονείς κάτι που μου δίνει ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Όμως θα ήθελα να καλέσω, κυρίως μαθητές, καθηγητές και νεολαία να πάρουν θέση απέναντι στο φασισμό και το ρατσισμό και να μην ανέχονται το πόδι κανενός ναζί να πατάει στο χωριό μας.
Απο τη πλευρά μου το μόνο που έχω να πω είναι πως μένοντας πιστός στις ιδέες μου μαζί με άλλους αντιφασίστες στο χωριό δεν θα αφήσουμε τους ναζί να βρωμίζουν το τόπο ούτε με τις απάνθρωπες ιδέες τους, ούτε με τρικακια.

Καθε προσπάθεια τους θα καταλήγει στον καλαθο των αχρήστων. Τα σκουπίδια της ιστορίας, οι απόγονοι των ναζί, δεν έχουν θέση μέσα στη κοινωνία μας.

Το πρόβλημα μας είναι το καπιταλιστικό σύστημα και όχι οι άνθρωποι που έφυγαν από εμπόλεμη ζώνη αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.

Περιμενω την άμεση απάντηση της κοινωνίας του Μώλου

Οι νοσταλγοί του Χίτλερ και οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών δήθεν "πατριώτες" δεν μπορούν να είναι ούτε στη φαντασία τους.
Ελπίζω ότι οι μαθητές του Μώλου θα γνωρίζουν έστω και ελάχιστη ιστορία και θα έχουν την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια να δώσουν τη δική τους απάντηση στους ναζί. 

Ούτε στον Μώλο ούτε πουθενά!
Αγώνας μέχρι την ανατροπή!
Αγώνας για μια πανανθρώπινη κοινωνία!

 Αποστόλης Αυλακιώτης,
 μέλος του Κινήματος Δεν Πληρώνω την κρίση τους
  • Blogroll

  • Blog Archive