Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Εις το όνομα του... Μητροπολίτη, 12.000 ευρώ!

Posted by Β.Π. Παρασκευή, Νοεμβρίου 10, 2017
Σάλος έχει ξεσπάσει την Καβάλα καθώς έγινε γνωστό ότι ο δήμος θα ξοδέψει 12.000 ευρώ για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανου.
Το Kavala Portal τονίζει ότι το ύψος των δαπανών αυτών εντάχθηκαν στον προϋπολογισμό του 2017 ενώ παρουσιάζει και από που προκύπτουν τα 12.000 ευρώ:...

  • Δύο χιλιάδες ευρώ (2.000 €) για: Προμήθεια σταυρού ευλογίας
  • Έξι χιλιάδες ευρώ (6.000 €) για: Παράθεση επίσημου γεύματος διακοσίων ατόμων ..... (30€/κατ' άτομο).
  • Επτακόσια ευρώ (700,00 €) για: Προμήθεια αναλόγιου από πλεξιγκλάς
  • Τετρακόσια ευρώ (400,00 €) για: Προμήθεια κόκκινης μοκέτας
  • Οκτακόσια πενήντα ευρώ (850,00 €) για: Προμήθεια αναλώσιμων υλικών – ειδών κατασκευής
  • Επτακόσια πενήντα ευρώ (750,00 €) για: Προμήθεια τριών μπάνερ (σε τελάρο)
  • Πεντακόσια ευρώ (500,00 €) για: Ενοικίαση 300 καρεκλών
  • Τρακόσια τριάντα ένα ευρώ (331,08 €) για: Προμήθεια έξι ανθοσυνθέσεων
  • Πεντακόσια ευρώ Εκτύπωση (500,00 €) για: Εκτύπωση προσκλήσεων ενδεικτικού προϋπολογισμού
Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα έπειτα από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που ελήφθη την Δευτέρα, εντός του σώματος ξέσπασε «ιερός πόλεμος», ενώ σημειώνει ότι οι δαπάνες για την ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη ψηφίστηκαν με μειωμένη παρουσία από πλευράς της αντιπολίτευσης καθώς μόνο δύο παρατάξεις είχαν παραμείνει στην αίθουσα συνεδριάσεων.
«Είναι πρόκληση, μετά από τόσα χρόνια λιτότητας των λαϊκών οικογενειών στη χώρα μας γενικά αλλά και στο Δήμο μας, να ξοδεύονται 12.000 € για την ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου», ανέφερε από την πλευρά της η παράταξη του Χρήστου Ποτόλια που σε ανακοίνωσή του εξαπέλυσε επίθεση κατά της δημοτικής αρχής της Καβάλας. «Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα κάθε πιστού, σε οποιαδήποτε θρησκεία κι αν πιστεύει, να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα, μέσα στα οποία είναι και η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη, τα έξοδα όμως δεν μπορεί να επιβαρύνουν τις πλάτες των δημοτών», πρόσθεσε ο Χρήστος Ποτόλιας.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Καβάλας Ηλίας Καλανταρίδης, μιλώντας στο Kavala Portal είπε: «Ήρθαμε σε επαφή με τον τοποτηρητή της Μητρόπολης, Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμονα, ο οποίος και μας είπε ότι βάση πρωτοκόλλου και εθιμοτυπίας ο δήμος Καβάλας θα πρέπει να αναλάβει αυτά τα έξοδα που ψηφίστηκαν. Ως δημοτική αρχή της πρωτεύουσας του νομού, της έδρας του νέου Μητροπολίτη, δεν μπορούμε να μην προσφέρουμε ένα γεύμα στους καλεσμένους ούτε να μην πάρουμε ένα δώρο στον νέο μας Μητροπολίτη - άλλωστε, τα συγκεκριμένα έξοδα δεν γίνονται κάθε μέρα, και για εμάς είναι πρωτόγνωρη εμπειρία. Όσον αφορά το ενδεχόμενο να δαπανήσουν κάποια χρήματα και οι άλλοι 2 δήμοι που θα βρεθούν υπό την σκέπη του Σεβασμιώτατου (οι δήμοι Νέστου και Θάσου), υπήρχε η αρχική σκέψη να συνεισφέρουν και αυτοί, αλλά από τη μια δεν θέλαμε να μπούμε σε μια διαδικασία μειοδοσίας και "παζαριού" με τους άλλους δήμους, και από την άλλη το να δαπανήσει ο δήμος Νέστου ή ο δήμος Θάσου για κάτι που θα γίνει εντός των ορίων του δήμου Καβάλας δεν είναι εύκολο από γραφειοκρατικής και νομικής άποψης».
«Το κόστος για την αγορά του σταυρού είναι, πιστεύω, φυσιολογικό. Δεν μπορούμε να πάρουμε ένα φτηνό σταυρό, ένα φτηνό δώρο για τον νέο Μητροπολίτη. Αλλά εκτιμώ ότι το κόστος για το γεύμα (6000 €, 30 € ανά άτομο) είναι υπερβολικό, διότι από τη μια παραπέμπει σε gourmet καταστάσεις και από την άλλη με προβληματίζει το γεγονός ότι μιλάμε για 200 άτομα - ένα νούμερο που φαντάζει υπερβολικό», δήλωσε από την πλευρά του ο τέως δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής.
* Φωτογραφία Amen.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive