Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Αθώος ο Ουαλίντ Ταλέμπ

Posted by Β.Π. Πέμπτη, Νοεμβρίου 30, 2017
Αθώος κρίθηκε από το πλημμελειοδικείο Πειραιά ο Ουαλίντ Ταλέμπ, ο Αιγύπτιος αρτεργάτης που όχι μόνο βασανίστηκε από τον εργοδότη του, αλλά ο τελευταίος κατηγόρησε το θύμα του για....
κλοπή.
Η υπόθεση του Αιγύπτιου εργάτη συγκλόνισε το 2012, όταν εντοπίσθηκε δεμένος και σε άθλια κατάσταση, σε ένα δέντρο στη Σαλαμίνα. Ο Ουαλίντ είχε υποστεί πρωτοφανούς σαδισμού βασανιστήρια από τον Έλληνα εργοδότη του και συνεργούς του, που περιελάμβαναν από δέσιμο με αλυσίδα και ξυλοδαρμό μέχρι απόπειρα βιασμού με βέργα.
«Πρώτα με δέσανε με μια αλυσίδα στα χέρια και μετά μου την τύλιξαν στο λαιμό» είπε ο Ταλέμπ, προσθέτοντας ότι παράλληλα δεχόταν χτυπήματα. Πρόσθεσε ότι από το εργαστήριο τον μετέφεραν με ένα αυτοκίνητο σε μία αποθήκη- στάβλο, ιδιοκτησίας του αφεντικού του. «Είχε ένα δοκάρι στο ταβάνι από το οποίο με κρέμασαν και από τα χτυπήματα που δεχόμουνα έχασα την αίσθηση του χρόνου. Δεν ήξερα αν είναι μέρα η νύχτα. Με έγδυσαν και μου πήρανε τα λεφτά που είχα στο παντελόνι. Έβαλα στη συνέχεια το παντελόνι, αλλά μου το ξανακατέβασαν και έφεραν μια βέργα, με την οποία προσπάθησαν να με κακοποιήσουν σεξουαλικώς», είχε αναφέρει περιγράφοντας τα βασανιστήρια που υπέστη. «Έχασα τον ανδρισμό μου, την αξιοπρέπειά μου, ντρεπόμουν πολύ». Βλέποντάς τον να υποφέρει οι βασανιστές του έπιναν μπύρες: «Όταν διψάς, μουσουλμάνε, επειδή δεν πίνεις μπίρα, θα στη ρίχνουμε πάνω σου», του είπαν και σε μια περίπτωση τον έλουσαν με τη μπίρα.
Λίγες μέρες μετά την αμετάκλητη καταδίκη των βασανιστών του σε πολυετείς ποινές φυλάκισης, καθώς στις 28 Νοεμβρίου το Εφετείο επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση, ο Ουαλίντ Ταλέμπ οδηγήθηκε στο δικαστήριο κατηγορούμενος από τους θύτες για «κλοπή».
Έξω από το δικαστήριο Πειραιά πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Αιγύπτιο αρτεργάτη.

tvxs
  • Blogroll

  • Blog Archive