Πρώην συνεργάτης του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, οδήγησε χθες με αγωγή στα δικαστήρια τον πρώην υφυπουργό, ζητώντας του αποζημίωση καθώς, όπως υποστηρίζει, έπαιρνε δάνεια με τη δική του εγγύηση, χωρίς ποτέ να τα πληρώσει, με συνέπεια τώρα ο ίδιος να βρίσκεται σε δύσκολη θέση.
Σύμφωνα με...
το candianews.gr, όπως υποστηρίζεται στην αγωγή, η οποία εκδικάστηκε χθες, ο βουλευτής τον διαβεβαίωνε ότι δεν θα είχε πρόβλημα ποτέ, καθώς ο ίδιος θα έκανε πολιτική παρέμβαση γι αυτό.
Η υπόθεση εξελίχτηκε γύρω από την εταιρεία επίπλων γραφείου «Δρομέας», που ανήκε στον κ. Κεγκέρογλου και τη σύζυγό του. Εργαζόμενος στην εταιρεία αυτή μαζί με άλλο συνάδελφο του αγόρασαν μετοχές το 2002-2003, όταν η εταιρεία πήγαινε καλά και είχε αποχωρήσει ένας άλλος μέτοχος. Όμως στη συνέχεια οι πωλήσεις έπεσαν και άρχισε να έχει οικονομικά προβλήματα.
Τότε, ο Β. Κεγκέρογλου άρχισε επαφές με τράπεζες για να συνάψει δανειακές συμβάσεις. Ο πρώην εργαζόμενος και πλέον μέτοχος μπήκε ως εγγυητής, μετά τις διαβεβαιώσεις, λόγω και της θέσης του στην πολιτική σκηνή, πως δεν θα έχει καμία συνέπεια γιατί ήταν εταιρεία ΑΕ και εκείνος θα έμπαινε μπροστά σε τυχόν πρόβλημα κτλ. Ο ίδιος ο πρώην εργαζόμενος που προσέφυγε στο δικαστήριο, ανέφερε πως είχε ενημερώσει τον κ. Κεγκέρογλου ότι είχε στεγαστικό δάνειο και δεν ήθελε να βρεθεί σε δύσκολη θέση ως εγγυητής όμως εκείνος του έλεγε «μην ανησυχείς, εγώ είμαι εδώ». Με αυτές τις «διαβεβαιώσεις» πήρε την υπογραφή και για δεύτερο δάνειο.
Όταν πλέον φαινόταν ότι η εταιρεία έφτανε σε οικονομικό αδιέξοδο, ο πρώην συνεργάτης του βουλευτή θέλησε να αποχωρήσει από τη "Δρομέας". Πούλησε τις μετοχές του, αφού ήδη είχε δημιουργήσει δική του εταιρεία. Μάλιστα ακόμα κι όταν έφυγε από την εταιρεία,του ζήτησε,  με τις ίδιες "πολιτικές διαβεβαιώσεις" ("μη φοβάσαι εγώ είμαι εδώ")  να υπογράψει για άλλα δύο δάνεια.
Όταν λοιπόν ο ενάγων προσπάθησε να εντάξει τη δική του πλέον εταιρεία στο ΕΣΠΑ και να πάρει πρόγραμμα 35.000 ευρώ, του απάντησαν από την τράπεζα πως το όνομα του είναι στον Τειρεσία λόγω του "Δρομέα" και ότι τα δάνεια δεν πληρώνονταν. Έτσι έχασε τα λεφτά του ΕΣΠΑ και 1.500 ευρώ για το φάκελο που είχε ετοιμάσει για το πρόγραμμα.
Η απόφαση αναμένεται μετά από μερικούς μήνες.

tvxs