Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών για το αδίκημα παράβασης καθήκοντος, για το οποίο κατηγορούνταν επειδή είχε ....
αρνηθεί να αποστείλει τους φακέλους συμβασιούχων δημοτικών υπαλλήλων προς αξιολόγηση επί συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ.
Η απόφαση εκδόθηκε έπειτα από σειρά αναβολών εκδίκασης της υπόθεσης.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από την άρνηση του δημάρχου να επιτρέψει τον «επανέλεγχο» μετατροπής συμβάσεων των εργαζομένων του δήμου του, που θα μπορούσε να οδηγήσει στην απόλυσή τους, προέκυπτε «παράνομο όφελος».
Την απόφαση για μη αποστολή των φακέλων είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο Πατρέων (405/24-9-2014 ) και στην οποία αναφερόταν ότι «(…)κανένα στοιχείο και φάκελοι εργαζόμενων να μη δοθούν με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλούν ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις (…) στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζόμενων (…)».
Όλα αυτά συνέβησαν επί υπουργικής θητείας του Κυρ. Μητσοτάκη, που αναζητούσε υποψήφιους προς απόλυση υπαλλήλους στο Δημόσιο.
Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο δήμαρχος ανέφερε ότι «οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που τους φακέλους τους ζητούσε η τότε κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, μέσα από προσχηματικό έλεγχο, θα οδηγούνταν σε απόλυση», προσθέτοντας ότι «οι συμβάσεις τους είχαν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου από το 2004 μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ».
Βγαίνοντας από το δικαστικό μέγαρο ο κ. Πελετίδης είπε μεταξύ άλλων: «Έληξε κι αυτό το δικαστήριο με αθωωτική απόφαση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, που είναι για το δίκιο και την προκοπή του λαού μας. Συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο ενωμένοι, μακριά από τα "ζιζάνια" που θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσά μας. Προχωρούμε και υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζομένων».

 efsyn.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive