Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Αγωγή - «μαμούθ» κατά του Δημοσίου για το φρικτό έγκλημα στους Αγίους Αναργύρους

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Δευτέρα, Ιανουαρίου 08, 2018
Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός, που ήταν στην προσωπική φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη από το 1996...
στις 18 Δεκεμβρίου είχε σκοτώσει τη σύζυγο, την πεθερά και το παιδί του, ηλικίας 3,5 ετών και στη συνέχεια είχε βάλει τέλος στη ζωή του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την υπόθεση «η ευθύνη του Δημοσίου είναι δεδομένη και στηρίζεται στη διάταξη του άρθρου 105 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικα λόγω της εγκληματικής παράλειψης να διαπιστώσει την ψυχιατρική κατάσταση του δράστη κατά το διορισμό του ως Αστυνομικού παρά την αυταπόδεικτη δυστυχώς πλέον ακαταλληλότητά του να οπλοφορεί».

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τη μοιραία νύχτα ο Χρήστος Ζαπαντιώτης και η σύζυγός του είχαν καβγαδίσει στο σπίτι του δεύτερου ορόφου του πατρικού, τριώροφου σπιτιού της 48χρονης γυναίκας. Για το σπίτι υπάρχουν πληροφορίες ότι υπήρχε διαμάχη μεταξύ του Ζαπαντιώτη και των πεθερικών του.

Η μητέρα της γυναίκας, που έμενε στον 1ο όροφο εκτιμάται ότι άκουσε τη φασαρία και ανέβηκε να δει τι συμβαίνει. Τότε ο 46χρονος πήρε το υπηρεσιακό του πιστόλι και σε κατάσταση αμόκ άρχισε να πυροβολεί.

Από τον τρόπο που βρέθηκαν τα πτώματα και οι βολίδες από τους πυροβολισμούς, εκτιμάται ότι ο δράστης και αυτόχειρας, έριξε πρώτα μια σφαίρα στον τοίχο και ύστερα έστρεψε το όπλο στην πεθερά του.

Η σύζυγός του προσπάθησε να τον αποτρέψει, αλλά την πυροβόλησε τρεις φορές, με αποτέλεσμα να δεχτεί δύο σφαίρες στον θώρακα και μία στην γνάθο και να πέσει νεκρή.

Αμέσως μετά, ο αρχιφύλακας πυροβόλησε δύο φορές την πεθερά του στο στήθος. Στην συνέχεια, ο δράστης πήγε στο δωμάτιο που κοιμόταν το παιδί και το πυροβόλησε στον κρόταφο και ύστερα αυτοκτόνησε δίπλα του.

Οπως είχε δηλώσει ο ιατροδικαστής, από τον χρόνο θανάτου φαίνεται ότι ο αστυνομικός είχε παραμείνει πάνω από το παιδί, ίσως και μιάμιση ώρα και στο τέλος, γονατισμένος μπροστά στο κρεβάτι, προτού δώσει τέλος και στην δική του ζωή, επίσης με μια σφαίρα στον κρόταφο.

Υπενθυμίζεται, ότι το 2011 είχε περάσει από εξέταση στην επιτροπή καταλληλότητας της ΕΛΑΣ, η οποία τον έκρινε απόλυτα υγιή και κατάλληλο να φέρει όπλο και να υπηρετεί στην φρουρά πρώην πρωθυπουργού.












dikaiologitika
  • Blogroll

  • Blog Archive