Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Δεν άρεσαν στον Τραμπ οι ερωτήσεις του γνωστού δημοσιογράφου του CNN, Τζιμ Ακόστα.
Ο ανταποκριτής του αμερικανικού δικτύου στον Λευκό Οίκο συνηθίζει να διακόπτει τον Τραμπ όταν μιλάει και χθες κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του Αμερικανού Προέδρου, με τον ομόλογό του στο Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, το επανέλαβε.
Φώναξε τρεις φορές «κ. Πρόεδρε» για να του τραβήξει την προσοχή και κατόπιν τον ρώτησε «είπατε ότι θέλετε να έρχονται περισσότεροι άνθρωποι από τη Νορβηγία [ως μετανάστες]; Είπατε ότι θέλετε περισσότερους από τη Νορβηγία; Είναι αλήθεια κ. Πρόεδρε;», αναφερόμενος στην...
ρήση του Τραμπ περί «χωρών απόπατων» που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων τις προηγούμενες ημέρες. Ο Τραμπ είχε αναφερθεί με αυτόν τον χαρακτηρισμό στην Αϊτή και στις αφρικανικές χώρες.
«Θέλω να έρχονται από παντού... παντού. Σας ευχαριστώ όλους», απάντησε ο Τραμπ για να ολοκληρώσει τη συζήτηση με τους δημοσιογράφους.
Όμως ο Τζιμ Ακόστα, συνέχισε τις ερωτήσεις, λέγοντας: «Μόνον Καυκάσιους ή από λευκές χώρες; Ή θέλετε να έρχονται κι άνθρωποι από άλλα μέρη του κόσμου... Από διάφορες φυλές», φώναξε.
Τότε ο Τραμπ γυρνώντας προς τον Ακόστα, τον έδειξε και είπε: «Έξω!» και ο δημοσιογράφος άρχισε να τα μαζεύει. Συνεργάτιδα του Ρεπουμπλικάνου προέδρου ακούγεται αμέσως μετά να λέει: «Τζιμ σ’ ευχαριστώ».
Ο Ακόστα ανήρτησε στη συνέχεια στο λογαριασμό του στο Twitter ένα σχόλιο στο οποίο κατηγόρησε το προσωπικό του Λευκού Οίκου ότι τον εμπόδισε να θέσει ερωτήσεις.
«Όταν προσπάθησα να επιμείνω στο θέμα στο Οβάλ Γραφείο, ο Τραμπ μου είπε να βγω «έξω». Μετά πήγαμε στο Roosevelt Room όπου συνεργάτες του Λευκού Οίκου μας εμπόδισαν να θέσουμε ερωτήσεις», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ακόστα.
  • Blogroll

  • Blog Archive