Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Δήμαρχος Π. Φαλήρου: Το θέμα με το άγαλμα «Phylax» ξεκίνησε από τη Χρυσή Αυγή

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κυριακή, Ιανουαρίου 07, 2018
Για το ζήτημα που προέκυψε στο Παλαιό Φάληρο με το άγαλμα Phylax μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 ο δήμαρχος Διονύσης Χατζηδάκης...


«Πήρα έναν σκουπιδότοπο και τον έκανα άλσος. Σκέφτηκα να φτιάξουμε ένα άγαλμα. Το συζητήσαμε με τον τεράστιο καλλιτέχνη, τον κ. Γεωργίου, και είπαμε να κάνουμε ένα ταύρο και να κάθονται πάνω του τρεις άγγελοι για να το συνδέσω με τη μυθολογία» δήλωσε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης.

Στη συνέχεια, εξήγησε την προέλευση του έργου: «Σκέφτηκα αυτήν την έκταση των 55 στερεμάτων να την εμπλουτίσω με διάφορα στοιχεία της μυθολογίας. Και είπα στον καλλιτέχνη, Κωστή Γεωργίου, επειδή κατάγομαι και από την Κρήτη, ‘θυμάμαι όταν ήμουν μικρός ότι ο προστάτης της Κρήτης ήταν ο Τάλως, έναν τέτοιο αντίστοιχο προστάτη μπορείτε να κάνετε να το δέσω όλο αυτό με τη μυθολογία;’ Το μελέτησε και είπε πως δεν μπορεί να κάνει επακριβώς τον Τάλω γιατί τον έκανε ο Ήφαιστος και είχε σώμα μεταλλικό και κεφάλι ανθρώπινο με φτερά, αλλά θα κάνει ένα φύλακα όπως το φαντάζεται».

Υπογράμμισε ότι το μόνο που ήθελε να πετύχει είναι να δώσει ζωντάνια στην περιοχή και πρόσθεσε πως «εγώ όλα αυτά τα βλέπω μόνο με χιούμορ».

Νωρίτερα, σε δηλώσεις που είχε κάνει από το δημαρχείο του Παλαιού Φαλήρου ο κ. Χατζηδάκης, είχε σχολιάσει με σκωπτικό τρόπο τις αντιδράσεις: «Μετά την πορεία των πιστών, τον εξορκισμό και τον αγιασμό, το άγαλμα εξαγνίστηκε και έτσι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος για την πόλη του Παλαιού Φαλήρου…» είπε ο δήμαρχος, απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς και στον ιερέα ο οποίος με επιστολή ζητούσε να απομακρυνθεί το γλυπτό και τέθηκε επικεφαλής των πιστών στην πορεία για τον εξορκισμό του γλυπτού.

















kar.org
  • Blogroll

  • Blog Archive