Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Καθαρίστρια ύψους 1,50 σακάτεψε άνδρα των ΜΑΤ!

Posted by Β.Π. Δευτέρα, Φεβρουαρίου 12, 2018

Πάνοπλες καθαρίστριες βιαιοπραγούν εναντίον ανυπεράσπιστων ανδρών των ΜΑΤ στις 10 Ιουλίου 2014 έξω από το υπουργείο Οικονομικών και παραπέμπονται για 18 παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα
Πάνοπλες καθαρίστριες βιαιοπραγούν εναντίον ανυπεράσπιστων ανδρών των ΜΑΤ στις 10 Ιουλίου 2014 έξω από το υπουργείο Οικονομικών και παραπέμπονται για 18 παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα 
 

Πρωτόφαντα πράγματα έγιναν εκείνο το φοβερό 2014, αλλά αυτό ήταν ένα από τα πιο εντυπωσιακά: μια καθαρίστρια ύψους 1,50 και 50 κιλά... σακάτεψε στο ξύλο έναν ΜΑΤατζή. Αυτό λέει το...
κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει μία από τις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που δικάζεται σήμερα μαζί με άλλες τέσσερις συναδέλφισσές της. Ολες μαζί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για 18 παραβάσεις άρθρων του Ποινικού Κώδικα.
Oι γυναίκες, που έγιναν σύμβολα αντίστασης και αξιοπρέπειας, στις 10 Ιουλίου εκείνου του σκοτεινού καλοκαιριού -λίγες μέρες πριν από τη μεγαλειώδη συναυλία που έδωσε η Χαρούλα Αλεξίου- είχαν μαζευτεί για πολλοστή φορά έξω από το υπουργείο.
Τότε, όπως... συνηθιζόταν εκείνη την εποχή, δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ. Στη συνέχεια, όπως πολλάκις είδαμε να γίνεται εκείνα τα χρόνια, βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν ένα βαρύ κατηγορητήριο, όπου ανάμεσα στα άλλα τις βάζει στη θέση του επιτιθέμενου στις δυνάμεις καταστολής.
Διαβάζουμε στο κλητήριο θέσπισμα: «Εχοντας αποφασίσει να διαπράξουν το αδίκημα της διατάραξης ομαλής διεξαγωγής υπηρεσίας (...) επιχείρησαν να εισέλθουν παράνομα σε χώρο της δημόσιας υπηρεσίας παρά τη θέληση αυτής (sic)». Στη συνέχεια, «με πρόθεση προσέβαλαν την τιμή του άλλου με λόγο και συγκεκριμένα είπαν τις φράσεις “κωλόμπατσοι, γουρούνια, είστε αλήτες” σε ένδειξη καταφρόνησης».
Και, στο αποκορύφωμα, μία από αυτές χτύπησε τον πάνοπλο άνδρα των ΜΑΤ.

Κατεβασμένα ρολά

Αρκεί να ανατρέξει κάποιος στο αρχείο της εφημερίδας μας για να θυμηθεί πως εκείνη τη μέρα που ο Γκίκας Χαρδούβελης συναντιόταν με την τρόικα, οι γυναίκες για πολλοστή φορά επιχειρούσαν να πλησιάσουν το υπουργείο για να ανοίξουν τα πανό τους.
Αμέσως τα ρολά της εισόδου άρχισαν να κατεβαίνουν. Εκείνες προσπάθησαν να το εμποδίσουν ώστε να κάνουν τη διαμαρτυρία τους με την είσοδο ανοιχτή.
Τότε τα ΜΑΤ με τις ασπίδες τους απώθησαν βίαια τις γυναίκες, ενώ «τράβαγαν τη Β.Γ. σαν σακί».
Η γυναίκα, που είναι καρδιοπαθής, λίγες μέρες νωρίτερα είχε νοσηλευτεί φρουρούμενη έπειτα από άλλη σύγκρουση των ΜΑΤ με τις καθαρίστριες.
Στο τέλος τη συνέλαβαν και μαζί με τις 4 συναγωνίστριές της βρέθηκαν κατηγορούμενες και σήμερα δικάζονται στις 9 π.μ. στην Ευελπίδων. Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ ΔΟΥ καλούν σε συγκέντρωση αλληλεγγύης.

efsyn.gr
  • Blogroll

  • Blog Archive