Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Γυναίκες στο Πακιστάν αποκαλύπτουν τις συνέπειες της άρνησης μιας πρότασης γάμου

Posted by ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ Κυριακή, Μαρτίου 25, 2018
Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας καθημερινά είμαστε..
ευγνώμονες που ζούμε σε μια χώρα που δεν είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε παλιές παραδόσεις που μας αναγκάζουν να παντρευόμαστε με προξενιό ή να τιμωρούμαστε επειδή απλά είμαστε γυναίκες. Σε μια χώρα που δεν κινδυνεύει η ζωή μας επειδή αρνηθήκαμε να παντρευτούμε έναν άντρα.

Δυστυχώς, σε χώρες όπως το Πακιστάν, πολλές νεαρές γυναίκες πληρώνουν ακριβά το τίμημα της άρνησής τους να παντρευτούν έναν άντρα που δεν γνωρίζουν και δεν αγαπούν. Στο Πακιστάν μια γυναίκα μπορεί να τιμωρηθεί, αν ο σύζυγός της δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις της οικογένειάς της. Η κουλτούρα τους υπαγορεύει ότι οι γυναίκες γεννιούνται για να ακολουθούν την παράδοση και να τιμούν τους άντρες. Η μοίρα τους εξαρτάται από τις αποφάσεις των γονιών τους. Οπότε, καμία γυναίκα δεν μπορεί να παντρευτεί ή να μορφωθεί χωρίς την έγκριση των γονιών της. Επίσης, θα πρέπει να υποταχθεί στον άντρα της και να είναι μια «καλή γυναίκα» με βασικό σκοπό την αναπαραγωγή και την υπακοή.

Όσες γυναίκες αντιτίθενται σε αυτό θεωρούνται επικίνδυνες, επαναστάτριες και ανήθικες. Πολλές από αυτές τις γυναίκες υποβάλλονται σε απίστευτα βασανιστήρια που άλλοι τα ονομάζουν «εγκλήματα τιμής.»
Οι γυναίκες βασανίζονται, αλλά τα βασανιστήρια δεν περιορίζονται σε χαστούκια και χτυπήματα. Η κολπική ηλεκτροπληξία, ο βιασμός ή η βάναυση παραμόρφωση είναι μερικές από τις μορφές βασανιστηρίων. Για παράδειγμα, οι γυναίκες που θα δείτε παρακάτω δέχθηκαν επίθεση με οξύ, επειδή είπαν αρνήθηκαν να παντρευτούν κάποιον άντρα
.
Οι φωτογραφίες που θα δείτε παρακάτω τραβήχτηκαν από τον φωτογράφο Εμίλι Μορινάτι από το Associated Press. Στόχος του είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για θέματα ενδοοικογενειακής βίας και να δώσει φωνή στα θύματα που έχουν υποστεί αυτά τα βασανιστήρια.
Ιρούμ Σαΐντ

Emilio Morenatti
Η 30χρονη Ιρούμ ήταν μόλις 18 ετών όταν ένα αγόρι της έριξε οξύ, καθώς περπατούσε στον δρόμο. Η Ιρούμ είχε αρνηθεί να τον παντρευτεί και αυτός της παραμόρφωσε το πρόσωπο, τους ώμους και την πλάτη. Από εκείνη την μέρα έχει κάνει 25 επανορθωτικές επεμβάσεις.

Κανουάλ Καγιούμ

Emilio Morenatti
Η 26χρονη Κανουάλ είχε την ίδια μοίρα με την Ιρούμ, όταν αρνήθηκε να παντρευτεί έναν άντρα που ζήτησε το χέρι της. Ωστόσο, δεν έχει κάνει καμία επιδιορθωτική επέμβαση. Η φωτογραφία τραβήχτηκε έναν χρόνο μετά την επίθεση.

Σάιρα Λιακάτ

Emilio Morenatti
Η 26χρονη Σάιρα παντρεύτηκε στα 15 της, αλλά έπρεπε να μένει με την οικογένειά της μέχρι να τελειώσει το σχολείο. Αυτό δεν άρεσε στον άντρα της, ο οποίος της έριξε οξύ στο πρόσωπο επειδή τον έκανε να περιμένει. Η Σάιρα κρατάει μια φωτογραφία του εαυτού της για να δείξει πως ήταν πριν από την επίθεση.
Σαχνάζ Μπιμπί

Emilio Morenatti
Η 35χρονη Σαχνάζ δέχθηκε επίθεση με οξύ από έναν συγγενή της λόγω μιας οικογενειακής διαμάχης. Δεν έχει κάνει καμία επιδιορθωτική επέμβαση.

Ναγιάφ Σουλτάνα

Emilio Morenatti
Η 16χρονη εγκαταλείφθηκε από τους γονείς της και τώρα ζει με συγγενείς. Ο ίδιος της ο πατέρας παραμόρφωσε το πρόσωπο της ενώ κοιμόταν πριν από 11 χρόνια, επειδή δεν ήθελε άλλο κορίτσι στην οικογένεια. Από την επίθεση έχασε την όρασή της. Μέχρι σήμερα έχει κάνει 15 επιδιορθωτικές επεμβάσεις.
  • Blogroll

  • Blog Archive