Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Ο ευχάριστος ήχος των σειρήνων, όταν ο οδηγός σηκώνει τη μπάρα,   στα διοδια ακούγεται όλο και πιο συχνά.

Με τους 2  νόμους της ντροπής, των υποτακτικών τους, Ρέππα και Βορίδη, οι μεγαλοεργολάβοι (ημεδαποι και αλλοδαποι) πίστευαν ότι καθάρισαν με τους "άτακτους" που πλέον θα έσκυβαν κεφαλι και θα πλήρωναν διόδια σαν καλά υποζύγια.
Μετά το πρώτο προσωρινό μουδιασμα, το κίνημα ανυπακοης φουντώνει πάλι και τείνει να πάρει τις διαστάσεις προ του νομου Βορίδη. Ο ευχάριστος ήχος των σειρήνων, όταν ο οδηγός σηκώνει τη μπάρα,  στα διοδια ακούγεται όλο και πιο συχνά. Οι πολίτες βαρέθηκαν να πληρώνουν για δρόμους ημιτελείς, με έργα σταματημένα εδώ και χρόνια και με διόδια που ολοένα ακριβαίνουν ακολουθώντας τις αυξήσεις της βενζίνης.

 Ήδη οι μεγαλοεργολάβοι και οι αρμόδιοι υπαλληλοί τους- υπουργοί, δήλωσαν ότι θα αυξηθούν τα διόδια στα 4 λεπτά ανά χιλιόμετρο και επί πλέον θα αυξάνουν ανάλογα με την άνοδο του πληθωρισμού (τιμαριθμική αναπροσαρμογή).
Επίσης, σύμφωνα και με πρόσφατα δημοσιεύματα, τα προβλεπόμενα έσοδα των εταιριών έχουν μειωθεί σε ποσοστό άνω του 45%. Πρώτη αιτία της μείωσης αναφέρεται το Κίνημα Δεν Πληρώνω. Επίσης η αύξηση της βενζινης και η κακή οικονομική κατάσταση. Μπροστά στο ογκούμενο κύμα των αρνούμενων να πληρώσουν οδηγών οι εταιρίες προσπαθούν να αντιδράσουν σπασμωδικά.

Εν πρώτοις κινητοποιούν τα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ (τα οποία ως γνωστόν είναι ιδιοκτησίες τους) προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τον κόσμο (πχ με το πρόσφατο δημοσίευμα για τον ταξιτζή απο τη Πάτρα που δήθεν πλήρωσε 14000 ευρω γιατι δεν πληρωσε διοδια - σαν να επροκειτο για τελεσιδικη δικαστικη αποφαση, ενω ηταν μια απλη διαταγη πληρωμης που θα κριθει δικαστικα σε 1-2 χρονια).
 Ειναι τα ίδια παπαγαλακια που εφαρμόζουν μια πλήρη σιγή για την ύπαρξη και τις δράσεις του Κινήματος Δεν Πληρώνω, τόσο στο μέτωπο των διοδίων , όσο και στα άλλα μετωπα (ΔΕΗ, επανασυνδεσεις νερου και ρευματος, νοσοκομεια, χαρατσια, ιατρειο κοινωνικης αλληλεγγυης, τραπεζα αιματος, διανομης τροφιμων και ρουχων κλπ κλπ).

Παρολα αυτα η ενημερωση φτανει στο κοσμο ειτε μεσω εναλλακτικων μεσων πληροφορησης (διαδικτυο, εφημεριδα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ κλπ) αλλα κυριως με τις δρασεις μας που μας φερνουν σε απευθειας επαφη με τον λαο. Απο την αλλη, η προσπαθεια τους να τρομοκρατησουν και να λυγισουν το κινημα μας, μεσα απο τις συνεχεις δικες και αγωγες σε πρωτοπορους συναγωνιστες, οχι μόνο πέφτουν στο κενό (πχ αθώωση στη δίκη για τη ΔΕΗ Καλλιθέας) αλλά το Κίνημα μετατρέπει κάθε δίκη σε μια δυναμική διαδήλωση .
Με αυτό το τρόπο το κίνημα μας και οι ιδέες του διαδίδονται σε όλες τις πόλεις που διεξάγονται οι δίκες μας (Κιάτο, Λάρισα, Κόρινθος)και νέα άτομα προσχωρούν στο Κίνημα Δεν Πληρώνω.

Οι μέρες των μεγαλοεργολάβων και των υπηρετών τους είναι μετρημένες. Τόσο εμπορικά, μιας και κανένας δεν τους χρηματοδοτεί σε μια χρεοκοπημένη οικονομία, όσο κυριώς κοινωνικά. Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να πληρώνει χρυσά χαράτσια στους εθνικούς δρόμους των παπούδων μας. Και μάλιστα άν είναι στη κατάσταση του δρόμου καρμανιόλα Κορίνθου- Πατρών.

Νέοι, καλοί, δημόσιοι δρόμοι και χωρίς διόδια θα γίνουν.
 Όχι όμως από τα λαμόγια που με μίζες και υπερκοστολογήσεις μας χρέωναν τον κούκο αηδόνι και δρόμους δεν είχαμε.

Ο λαός που σύντομα θα πάρει τις τύχες στα χέρια του, διώχνοντας τρόικες και μνημόνια, θα πραγματοποιήσει αυτά τα έργα με νοικοκύρεμα, χωρίς κουμπάρους, και βάζοντας κάθε κατεργάρη στο πάγκο του.

Μέχρι τότε θα ανυπακούει στους άδικους νόμους και τα χαράτσια και οι ήχοι των σειρηνών των διοδίων θα ηχούν χαρμόσυνα σε μια συναυλία που θα προαγγέλει την ανατροπή που θα βάζει τα πράγματα στη θέση τους: Να λειτουργεί η κοινωνία για το όφελος του 99% και όχι για τα κέρδη των μετρημένων στα δάχτυλα λαμογιών και των κουμπάρων τους!
  • Blogroll

  • Blog Archive