Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016



Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης: O άνθρωπος πίσω από το 'λουκέτο' του Athens Ledra;

 Ο μεγαλοεργολάβος,  που νταραβερίζεται με τα δις του ελληνικού λαού,   πετά στο δρόμο, απλήρωτους τους εργαζόμενους ....
 
Το Αthens Ledra από σήμερα και τυπικά είναι ένα ξενοδοχείο που έχει βάλει λουκέτο.

 Όπως αναφέρει...
το news247 o κ. Μελετίου, εκπρόσωπος της εταιρείας ΑΣΤΥ ΑΕ που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο αυτό αδειάζει από τουρίστες με την πληρότητα να έχει πέσει κοντά στο 50% από 90% που ήταν χθες. Σύμφωνα με τον κ. Μελετίου το επόμενο βήμα εκτιμάται ότι θα είναι η διαδικασία πλειστηριασμού από την πιστώτρια τράπεζα, την Alpha Bank, μέχρι τα τέλη καλοκαιριού.
Ο άνθρωπος που κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και δεν έχει τοποθετηθεί ως προς το μέλλον του εμβληματικού ξενοδοχείου είναι ο Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης, ένας από τους μεγαλύτερους Κύπριους επιχειρηματίες με έντονη δραστηριότητα και τον ελλαδικό χώρο. Πρόκειται για το «P» στην κατασκευαστική εταιρεία «J&P – ABAΞ» (σ.σ. Ιωάννου και Παρασκευαϊδης) την οποία μπορεί να δει κανείς να φιγουράρει σε κολοσσιαία έργα όπως η Γέφυρα Ρίου – Αντίρριου, σε νοσοκομεία όπως το Ωνάσειο, το Ιατρικό Αθηνών και την Βιοιατρική και φυσικά σε οδικά όπου ξεχωρίζει η συμμετοχή της στην Αττική Οδό.
Στο ζενίθ της, δηλαδή στις αρχές τις δεκαετίας, η προσωπική περιουσία του Eυθύβουλου Παρασκευαΐδη φέρεται να αγγίζει ή και να ξεπερνάει το μισό δις ευρώ χωρίς όμως να είναι σήμερα εύκολο να προσδιοριστεί καθώς δέχτηκε απανωτά χτυπήματα τόσο από την κυπριακή οικονομική κρίση – σ.σ. οπου είχε ενεργή παρουσία στην Λαϊκή Τράπεζα – όσο και από την κατακόρυφη πτώση στις κατασκευές στην Ελλάδα. «Κερασάκι στην τούρτα» ήρθε η διακοπή του συμβολαίου με τον όμιλο Marriott στα τέλη του 2013 σε μια περίοδο που η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Αθήνα δοκιμάζονταν. Εκεί ήταν και η κρίσιμη στιγμή που αρκετοί θεωρούν ότι ο Ευθύβουλος Παρασκευαΐδης δεν έδρασε γρήγορα ώστε να προχωρήσει σε νέα συμφωνία παραχώρησης του managment σε εταιρεία που έχει πείρα στην διαχείριση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αλλά επέλεξε αυτό να γίνει μέσω μίας δικής του εταιρείας της ΑΣΤΥ ΑΕ.
Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι επιχειρηματικά είναι επικεντρωμένος κυρίως στις κατασκευές με μοναδική άλλη επένδυση στα ξενοδοχεία να είναι αυτή στο γειτονικό Athens Intercontinental, όπου ο όμιλος Παρασκευαΐδη είναι μέτοχος μαζί με τον Δάκη Ιωάννου, τον συνέταιρο του στην J&P ΑΒΑΞ.
Αυτός ο κύριος μεγαλοεργολάβος,  που νταραβερίζεται με τα δις του ελληνικού λαού, είναι που πετά στο δρόμο, απλήρωτους τους εργαζόμενους .
  • Blogroll

  • Blog Archive